Stedenspecial 2019: dit staat er in de voorjaarseditie van De Smaak
Terug naar overzicht

Stedenspecial: dit staat er in de voorjaarseditie 2019 van De Smaak

We pakken in 2019 uit met de mooiste citytrips voor deze lente in een 5 steden special. In dit magazine vind je dan ook uitgebreide reportages over Bologna, Florence, Matera, Palermo en Turijn. Plus dé Italiaanse restaurantgids van Amsterdam en nog veel meer…

Bologna: culinaire hart van Italië
Smaakredacteur Inger ging naar terug naar Bologna, de Noord-Italiaanse stad waar ze heeft gewoond en die steeds vaker op de radar verschijnt als hét culinaire hart van Italië. De laatste inside-tips deelt ze hier.

Matera, culturele hoofdstad 2019Matera: culturele hoofdstad 2019
Een halve eeuw geleden nog een verlaten grottenstad, dit jaar culturele hoofdstad van Europa. Matera heeft een roerige jaren achter de rug en wordt dankzij een nieuwe generatie bewoners in no time op de kaart gezet.

Restaurantgids Amsterdam
Voor de laatste editie van La città, Italië in Nederlandse steden, duiken we in onze eigen stad: Amsterdam, waar ook de Smaakredactie gevestigd is. Fijne Italiaanse adressen schudden wij natuurlijk zo uit onze mouw. Om niet teveel in ons eigen straatje te blijven hangen, vroegen we Maartje Diepstraten − die voor haar blog Barts Boekje van de ene naar andere hotspot rent − de ultieme Italiaanse restaurantgids samen te stellen.

 

 

Toscane met kids in 14 tips
Toscane blijft de populairste regio voor een vakantie in Italië. Redacteur Irene bracht er met haar gezin diverse zomervakanties door en deelt haar tips.


Palermo
De hoofdstad van Sicilië heeft door de eeuwen heen veel bewoners gekend, van de Spanjaarden en Arabieren tot de Noormannen en Bourbons. Dat maakt Palermo een schitterend ratjetoe van verschillende kleuren, bouwstijlen, verhalen en smaken. Doorkruis samen met tekstschrijver Alice Adams in 24 uur het meest dynamische stukje van Italië.

Plus…
recepten uit de boerenkeuken van Nigel Slater, Jansen & Jansen over olijfolie, de mooiste slaapadressen in Puglia, Toscane en de Dolomieten en nog veel meer.

Bestel het nieuwste nummer van De Smaak van Italië
De nieuwe editie ligt vanaf 19 februari in de winkel, of bestel ‘m vanuit je luie stoel in onze online shop.

BEKIJK OOK: