Vakantie in Abruzzo: een regio die nog ontdekt moet worden
Terug naar overzicht
vakantie in Abruzzo

Vakantie in Abruzzo

Het landschap werd steeds mooier en de kronkelige weggetjes hielden maar niet op. Nog even een scherpe bocht en dan, te midden van de wijnvelden en de olijfbomen dook de B&B ineens op: Casa la Farfalla Bianca. En geloof me, zover het oog reikte, je zag het ene wijnveld na het andere. Een prima omgeving om je vakantie in Abruzzo te beginnen dacht ik zo.

Hoe meer ik me verdiepte in Abruzzo, hoe meer ik erachter kwam hoe veelzijdig deze regio is. Waarom is me dat nooit eerder opgevallen? De bergen, de kust, het platteland, Abruzzo heeft het allemaal. Je zou er bijna keuzestress van krijgen. Het ontvangst bij Casa la Farfalla Bianca was allerhartelijkst, eigenaren John en Ilona gaven direct een gevoel van thuiskomen. De naam van de B&B vroeg natuurlijk om een kleine uitleg. Toen John en Ilona dit huis voor het eerst bezochten, zwermde er een grote groep witte vlindertjes door de tuin en tot op de dag van vandaag zijn er veel witte vlinders te vinden rondom het huis.

De naam van de B&B vroeg natuurlijk om een kleine uitleg

Het mooie van deze B&B is, is dat ze een prima uitvalsbasis vormt voor zo’n beetje iedere activiteit. Wil je wandelen? Geen probleem, kies maar een route uit. Het strand? Een half uurtje later lig je er. De bergen? De suggesties vliegen je om de oren. Restaurants in de buurt? Certo! Tarvarna Ducale in het nabij gelegen Crecchio is een aanrader van jewelste en iedere visliefhebber moet gewoon naar Ristorante Miramare gaan in de kustplaats Ortona. Hier weet je zeker dat alles dagvers is om de doodeenvoudige reden dat als ze niet hebben kunnen vissen, het restaurant niet open gaat. Simpel toch?

Als ze niet hebben kunnen vissen, dan gaat het restaurant niet open

Wil je helemaal niets doen en volledig tot rust komen? Ook dan kom je aan je trekken in Abruzzo. Il dolce fare niente, met een espresso of een wijntje. En voor diegenen die echt verwend willen worden: bij Casa la Farfalla Bianca masseert eigenaresse Ilona alle stress uit je lichaam op een van de meest idyllische plekjes met uitzicht over de wijnvelden, omringd door olijfbomen.

De komende weken zal ik Abruzzo verder onder de aandacht brengen. De regio verdient het en de regio is er klaar voor om ontdekt te worden. La vita è bella, zeer zeker ook in Abruzzo!

Ciao,
Mark