Dit heb je nodig voor een iconische Venetiaanse aperitivo
De aperitivo is in Venetië een geliefd ritueel, waarin samenkomen en genieten centraal staan. Wil je het écht goed doen, dan drink je er een Bellini bij: het aperitivo drankje uit de stad. En goed nieuws: Cipriani heeft sinds kort de Virgin Bellini met witte perzik. Zo drink je ‘m op zn Venetiaans.
De Bellini
Bij een typisch Venetiaanse aperitivo mag een Bellini niet ontbreken. Deze iconische mix van mousserende wijn en witte perzikpuree zag in 1948 het licht in Harry’s Bar, waar Giuseppe Cipriani het drankje bedacht ter ere van schilder Giovanni Bellini. Al snel veroverde de frisse, fruitige combinatie de harten van kunstenaars, schrijvers en reizigers die Venetië bezochten. Vandaag de dag is de Bellini nog altijd hét symbool van Venetiaanse elegantie en zomerse lichtheid. En wist je dat er inmiddels ook een alcoholvrije variant bestaat? De Virgin Bellini Cipriani. Je vindt Virgin Bellini Cipriani in diverse horecazaken of bij online (wijn)speciaalzaken waaronder www.boonstrawijnen.nl.
Cicchetti
Net zo onmisbaar zijn de cicchetti, de kleine Venetiaanse hapjes die je overal in de stad tegenkomt. In de traditionele bàcari liggen ze uitgestald op de toonbank: kleurrijke bordjes die uitnodigen om te proeven, te delen en te combineren met Bellini. Met deze authentiek Venetiaanse recepten haal je die sfeer eenvoudig zelf in huis en zet je een aperitivo neer die rechtstreeks uit de lagune lijkt te komen.
Mozzarella in carrozza
Als je deze aperitivo écht goed wil doen hoort daar mozzarella in carrozza bij: heerlijke krokant gefrituurde sandwiches met gesmolten mozzarella.