Terug naar overzicht
Cannellinibonen puree

Bijgerecht: gepureerde cannellinibonen met citroen en rozemarijn

Deze maanden van het jaar zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in rijk gevulde soepen, langzaam gegaard vlees en warme toetjes.

Warme bonenpuree gemaakt van cannellinibonen. Een geweldig bijgerecht voor de feestdagen met heel veel smaak!
Cannellinibonen puree

Cannellinibonen puree

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 800 gr cannellinibonen blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 60 ml kippenbouillon
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • ¾ tl rozemarijn fijngehakt, plus extra ter garnering
  • 1 bio citroen smalle reepjes schil, ter garnering

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook zachtjes 3 tot 4 minuten, of tot de ui zacht en glazig, maar nog niet bruin is.
  • Voeg de cannellinibonen toe en breng aan de kook. Laat de bonen 3 tot 4 minuten zachtjes koken, of tot de bonen goed zijn opgewarmd.
  • Neem de pan van het vuur en voeg de crème fraîche, het citroensap en de rozemarijn toe.
  • Prak de bonen grof met een pureestamper tot ze redelijk glad zijn.
  • Serveer de puree warm, gegarneerd met de citroenschil en de extra rozemarijn.
3.34 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.