Zo maak je de heerlijke Italiaanse appeltaart van Emiko Davies
Details
- Servings: 8
Ingredients
- Voor de bodem:
- 200 g boter, zacht, plus extra om in te vetten
- 60 g suiker
- 1 ei
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- rasp en sap van 1 citroen
- 650 g (ca. 4) appels, geschild en in plakjes
- scheutje cognac of rum
- voor de topping:
- 80 g zachte boter
- 80 g suiker
- 50 g bloem
- voor erbij: 250 ml verse slagroom
Preparation
- 1Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in met boter.
- 2Meng voor de taartbodem de boter, suiker, ei, bloem, bakpoeder, citroenschil en sap en een snufje zout tot een romig geheel. Druk dit geheel in het bakblik.
- 3Leg de appelschijfjes erop en besprenkel ze met cognac.
- 4Voor de topping meng je de boter, suiker en bloem in een kom. Beleg de appels met dit mengsel en zet de bakvorm dan in de oven.
- 5Bak de taart 30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de appels gaar en zacht zijn geworden.
- 6Laat afkoelen (of eet lauwwarm, mijn voorkeur) en serveer met wat lobbig geklopte slagroom.
- Author: Redactie
- Posted: februari 9, 2022