Terug naar overzicht
[lezersreis id="73228"] Le Marche Treinreis

Auto huren voor je vakantie in Italië, vroegboeken loont

Wil je een auto huren voor je vakantie in Italië, dan is het verstandig om dat op tijd te doen. Een fijne vroegboekkorting is niet de enige reden.

Een huurauto regelen vanuit Nederland voor je op vakantie gaat, is altijd een goed idee. Zo voorkom je lange wachtrijen bij aankomst. Maar tegenwoordig is het om meerdere redenen verstandig om de auto op tijd te boeken.

Zomer van 2022 schaarste verwacht

Onze partner Sunny Cars zegt hierover: ‘Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om op tijd de huurauto te reserveren voor de vakantie. De reden is het tekort aan huurauto’s tijdens de vakantieperiodes. Afgelopen zomer is de schaarste aan huurauto’s een probleem geweest en voor de zomer van 2022 wordt wederom grote krapte verwacht.’ Omdat dit probleem gaat aanhouden, zorgt het op tijd vastleggen ervoor dat je verzekerd bent van een beschikbare auto.

Minder huurauto’s beschikbaar

Veel verhuurbedrijven hebben hun vloot als gevolg van de coronacrisis verkleind om kosten te besparen. Als gevolg hiervan zijn er minder auto’s beschikbaar voor de verhuur. Op korte termijn is het niet de verwachting dat de vloten aangevuld worden. Deels omdat er door de lokale verhuurders minder auto’s besteld zijn. Maar ook omdat er door autofabrikanten minder auto’s geleverd worden. Door een tekort aan microchips én essentiele grondstoffen zoals aluminium, is de productie soms teruggeschroefd of zelfs stilgelegd.

Omdat de vraag hoog is en de capaciteit aanzienlijk verlaagd, stijgen de tarieven voor de nog beschikbare huurauto’s. Het loont dus echt om vroeg te boeken.

Direct een auto huren

Wil je een auto huren in Italië? Wij hebben gunstige voorwaarden en werken samen met Sunny Cars. Reserveer de auto direct via onderstaand formulier.

BEKIJK OOK: