Terug naar overzicht
Blini van kikkererwten met mul

Blini’s van kikkererwten met rode mul, aperitivohapje

Blini’s van kikkererwten met rode mul: de een kookt, de ander eet het op. De zussen Jansen & Jansen, makers van het kookboek Mooi mediterraan, geven je advies voor een gezonde levensstijl.

‘Niet zo lang geleden bezochten we het ongelooflijk mooie eiland Procida voor de kust van Napels. Precies, dat van Il postino. We aten zelfs in het restaurant waar de film deels is opgenomen. Superromantisch, nietwaar? En bij het aperitiefje namen we een lokale specialiteit: bruschetta met citroenboter en ansjovis.’

‘Meer dan verrukkelijk, zeker op zo’n locatie. Maar Annemieke was op de terugweg van nog zuidelijker Italië en had daar iets briljants genuttigd: olijfolie die in de diepvries was gestold en daardoor de consistentie van boter kreeg. Ah, van zoiets worden wij nog blijer! Die vondst combineren we in dit blini recept met het voornoemde aperitivohapje (waar op zich niks mis mee is).

Mocht het origineel je goed zat in de oren klinken, rooster dan een paar sneetjes zuurdesembrood in plaats van gewoon brood, confisqueer een paar van de beste biocitroenen, da’s logisch, ga voor ansjovis van topkwaliteit en neem lekkere roomboter of, beter nog, volg onze olijfolie-instructies hieronder.’

Wij nemen als beleg voor onze blini’s rauwe filet van rode mul, een erg smakelijke aanrader van onze visboer. Een prima borrelhapje dat zich heerlijk laat combineren met een stevige aperitivo.

Wat maakt deze blini’s van kikkererwten zo gezond?

Kikkererwtenmeel is een prachtproduct; aangezien het hier om pure gemalen kikkererwten gaat, heeft het dezelfde goede eigenschappen als de oorspronkelijke peulvrucht. Veel eiwitten en vezels. Dat maakt deze blini’s van kikkererwten zo gezond.

Bestel hier de editie waarin dit recept voor gnocchi van bonen te vinden is. Wil je meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Blini-s-van-kikkererwten

Blini's van kikkererwten met mul

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • 50 ml olijfolie
  • 75 gr kikkererwtenmeel
  • ¼ tl bakpoeder
  • 150 ml water
  • 1 el olijfolie uit de vriezer
  • zout en zwarte peper
  • 2 rode mulfilet
  • 1 citroen bio

Instructies

  • Begin met de olijfolie aan te vriezen in de diepvries. Na een halve dag is hij goed smeerbaar.
  • Roer het meel en het bakpoeder goed door elkaar. Schep er het water doorheen; zorg dat er geen klontjes in blijven.
  • Kluts er dan de eetlepel olie doorheen. Laat het deeg een half uur of langer rusten in de koelkast, dan fermenteert het beslag een beetje.
  • Schep het beslag vervolgens even om en voeg wat zout en zwarte peper toe.
  • Giet het beslag in vormpjes, niet te veel, want het moeten platte blini’s worden.
  • Zet de losse vormpjes in de oven en bak de blini’s een minuut of 10-12 tot ze goudbruin zijn op circa 180 graden.
  • Vraag vooral aan de visboer of hij de mulletjes wil fileren, dan is het gerecht sneller gepiept. Snij het visvlees zo fijn mogelijk, voeg wat citroensap toe, zout en zwarte peper.
  • Dit is eigenlijk al vreselijk lekker, maar liefhebbers van mayonaise mogen er gerust een beetje aan toevoegen.
  • Bestrijk de blini’s van kikkererwten met de bevroren olijfolieboter en een beetje aangemaakte mul.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.