Terug naar overzicht

Burrata: wat is het precies + 3 gerechtjes die je ermee kunt maken

Burrata zie je tegenwoordig op veel menukaarten voorbij komen. Toch weten veel mensen niet precies wat het is. Wij leggen het hier uit en delen meteen een paar lekkere recepten met burrata.

Burrata is niets meer of minder dan een bol mozzarella die gevuld is met room. Door de room wordt de smaak en structuur van dit witte kaasje veel zachter. Burrata komt oorspronkelijk uit de regio Puglia.

Meteen proeven
Toen online coördinator Irene in Puglia was, bezocht ze een mozzarellaboerderij. ‘De mozzarella en burrata werden hier voor onze neus gemaakt in een grote pan met kokend water. Voor een burrata werd er een soort ‘zakje’ van de mozzarella gemaakt en daarin ging een soeplepel met room en wat stukjes mozzarella. Het zakje werd dichtgeknoopt en daar was de burrata. We konden ‘m meteen proeven. Zo vers is natuurlijk het allerlekkerst.’

burrata puglia

Burrata als voorgerecht
Je vindt burrata vaak terug in een voorgerecht. Hier zetten we drie lekkere recepten voor je op een rij.