Terug naar overzicht

Carpaccio van courgette met salsa verde

Dat de Italiaanse keuken grotendeels gebaseerd is op groenten, bewijzen de lekkere recepten uit Veganista

De Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani verwent met overheerlijke vegan gerechten, die veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken. We delen het recept carpaccio van courgette met salsa verde.

Dit recept komt uit Veganista.

Details

  • Servings: 2

Ingredients

  • gekarameliseerde tomaten
  • 10 kerstomaatjes
  • scheutje olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 2-3 snufjes zout
  • zwarte peper, naar smaak
  • 25 g peterselie
  • 25 g basilicum
  • 2 el kappertjes
  • 1 augurk
  • 1 middelgrote knoflookteen
  • 75 ml olijfolie
  • 1/2 courgette
  • 1 handje geroosterde pijnboompitten
  • ricotta van amandelmelk
  • fijngehakte verse tijm
  • scheutje olijfolie
  • zwarte peper, naar smaak

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kerstomaatjes in tweeën en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 2Verdeel de olijfolie, oregano, kokosbloesemsuiker, het zout en zwarte peper erover.
  • 3Zet de bakplaat 10-15 min. in de oven totdat de tomaatjes gekarameliseerd zijn. Doe de peterselie, het basilicum, de kappertjes, augurk, knoflook en olijfolie in een blender of keukenmachine. Laat deze draaien tot een gladde saus. Zet opzij.
  • 4Snijd de courgette met een mandoline of een scherp mes in dunne plakjes. Verdeel de plakjes courgette over twee borden.
  • 5Garneer met de gekarameliseerde tomaatjes, de pijnboompitten, de ricotta, de salsa verde, wat verse tijm en wat olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper