Terug naar overzicht

Carpaccio van hert met rode biet

Wil jij deze kerst een bijzonder voorgerecht op tafel zetten? Ga dan voor een carpaccio van hert met gebakken rode biet.

Normaal gesproken maak je carpaccio van flinterdun gesneden, rauwe runderlende. Deze variant past echt bij het najaar en ook bij een kerstdiner.

Dit recept komt uit:

Tip! Carpaccio van hert koop of bestel je bij de slager in het wildseizoen. Je kunt ook rund nemen buiten het wildseizoen.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

  • Servings: 2

Ingredients

  • 1 grote rode biet (rauw)
  • 200 g carpaccio van hert
  • handvol pijnboompitten
  • balsamicoazijn
  • olijfolie

Preparation

  • 1Gril de pijnboompitten ongeveer 7 minuten in de oven of tot ze lichtbruin zijn. Snijd de rode biet met een dunschiller in dunne plakjes. Neem een grote pan, giet er flink wat olijfolie in en leg zo veel mogelijk plakjes rode biet naast elkaar.
  • 2Laat ze in ca. 5 minuten per kant gaar bakken op een matig vuur. Zodra ze gaar zijn, duw je ze opzij. Ze krullen dan op, krijgen een grillige vorm en zo krijg je ook plaats voor een volgende lading plakjes rode biet.
  • 3Haal de gare, gekrulde plakjes rode biet uit de pan en leg ze op een vel keukenpapier. Herhaal dit tot alle plakjes rode biet gaar zijn.
  • 4Vergeet ze niet in de pan op smaak te brengen met peper en zout. Serveer de rode biet op de plakjes hert, werk af met olijfolie en balsamicoazijn.