Terug naar overzicht
Chocolade frambozen taart

Feestelijke chocolade-frambozentaart

Dit Italiaanse recept is perfect voor de zoetekauwen onder ons. Een mooi taartje voor als je iets te vieren hebt.

PROBEER OOK EENS:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

 

 

Details

  • Servings: 6

Ingredients

  • 125 g pure chocola
  • 2 eieren, licht geklutst
  • 75 ml koksroom
  • 250 g basisdeeg voor taart (kruimeldeeg)
  • Bloem, om te bestuiven
  • 125 g frambozen
  • 80 g poedersuiker

Preparation

  • 1Verhit de oven tot 200 °C en bekleed een rechthoekig bakblik met bakpapier. Breek de chocola in stukjes, smelt ze au bain-marie terwijl je regelmatig roert. Zet de kom van het vuur en roer er voorzichtig de eieren en room door.
  • 2Rol het deeg intussen op een met bloem bestoven werkvlak uit, bekleed er het bakblik mee, prik er met een vork gaatjes in en zet de bodem 30 minuten in de koelkast. Giet de chocoladevulling op het deeg en zet de taart 25 minuten in de oven.
  • 3Haal hem eruit, laat afkoelen en leg er de frambozen op. Bestuif de taart met de poedersuiker, leg hem voorzichtig op een schaal en zet hem op tafel.