Terug naar overzicht
Florence

Deze Italiaanse steden willen het Eurovisiesongfestival 2022 organiseren

Zeventien Italiaanse steden willen dolgraag het Eurovisiesongfestival 2022 organiseren. Wordt het Bologna, Turijn, Viterbo of toch Florence?

Florence, Bologna, Rome, Genua, Viterbo, Milaan, Turijn, Triëst, Alessandria, Matera, Pesaro, Rimini, Acireale, Bertinoro di Romagna, Palazzolo Acreide en Sanremo; allemaal hebben ze zich aangemeld om het Eurovisiesongfestival van 2022 te mogen organiseren.

Nogal wat eisen

Eind augustus wordt de knoop doorgehakt: in samenspraak met de European Broadcasting Union neemt Rai dan een beslissing. Om dit grote culturele festijn te mogen huisvesten moet je als stad namelijk aan nogal wat eisen voldoen. Zo moet er een arena zijn waar zo’n 10.000 bezoekers inpassen maar er moet bijvoorbeeld ook ruimte zijn voor zo’n 1000 journalisten. Ook moet de stad minstens 2000 hotelkamers kunnen bieden en dient er een internationale luchthaven binnen 1,5 uur te bereiken zijn.

Derde keer

De 66e editie van het songfestival zal in 2022 plaatsvinden in Italië omdat de Italiaanse band Måneskin in 2021 de winst behaalde. Het wordt de derde keer dat Italië het festival mag organiseren. In 1992 vond het Eurovision plaats in Rome, nadat Toto Cutugno het jaar daarvoor had gewonnen. In 1965 had Napels de eer omdat Gigliola Cinquetti in 1964 als trotse winnaar uit de bus kwam. De finale van 2022 zal plaatsvinden op een zaterdag in mei.

BEKIJK OOK:


Wil je automatisch op de hoogte blijven?

Ontvang elke woensdag post uit Italië! Schrijf je in: