Terug naar overzicht
met de trein naar Italie

Met de nachttrein naar Venetië, Milaan en Verona

Iedere week vertrekt er twee keer per week een nieuwe nachttrein naar Venetië, Milaan en Verona. In diverse Nederlandse steden kun je opstappen.
De nachtreizen zijn een initiatief van reisorganisatie Flywise. Volgens het bedrijf is de vraag naar een duurzaam alternatief voor vliegreizen groot.

In deze steden kun je opstappen

In Nederland kun je straks in de avond vertrekken vanuit Amsterdam, Breda, Rotterdam, Den Haag, Utrecht of Arnhem. Na een nachtje toeren over het spoor arriveer je de volgende ochtend in een mooie Italiaanse of andere Europese stad. Naast Venetië, Milaan en Verona behoren namelijk ook Praag, Innsbruck en Wenen tot de bestemmingen van de nachttrein.

Over de bestemmingen

Milaan is de modehoofdstad en de thuisbasis van exclusieve merken zoals Versace, Prada en Armani. Bovendien is Milaan een levendige stad waar van alles te beleven valt op het gebied van cultuur en architectuur.

Venetië verkennen is een ware ontdekkingstocht. De stad is een doolhof van kleine bruggetjes, straatjes en kanalen waar de gondeliers zingend doorheen varen. Rondom het San Marcoplein vind je exclusieve winkels, maar ook leuke restaurants en café’s. Deze dingen wil je zeker doen in Venetië.

Verona is de stad van de liefde. Er is genoeg te zien, te proeven en te doen voor een verrassend en romantisch weekend weg. Wat dacht je van de Romeo en Julia-tour of een avond naar de opera. In het magazine vind je onze leukste tips.

Heb je overigens interesse om met de trein naar Turijn of Toscane te gaan? Check dan hier onze populaire Train&Drives.

Met dezelfde trein terug

De trein heeft uitsluitend ligplaatsen: zestien slaapwagons met 700 bedden. Je reist comfortabel en milieuvriendelijk door de nacht naar je bestemming. Zodra je ’s ochtends wakker wordt onderweg naar Italië rijd je door de Alpen en is dit je uitzicht. Je komt de volgende dag aan.

De reisorganisatie biedt op GreenCityTrip.nl 5-daagse stedentrips aan vanaf € 199 per persoon, inclusief de reis met de slaaptrein en hotelovernachtingen. De trein blijft trouwens staan op de bestemming, zodat je de garantie hebt dat je weer veilig terugreist naar Nederland.

Bekijk ook onze andere populaire aanbiedingen om de de trein naar Italië te reizen.

  • 9-daagse Train&Drive Florence en de Toscaanse heuvels
  • 8-daagse Train&Drive naar Turijn en Le Langhe

 

Filevrij en relaxed naar Italië 

Relaxed op reis in 2022. Dat is wat we graag willen. Naar Italië met de auto of met de trein (want die is helemaal terug!). En daarom hebben wij de beste tips van onze lezers en de redactie verzameld voor de beste routes, mooiste stops onderweg en nog veel meer!

Naast vele de vele tips voor treinreizigers hebben we in onze uitgebreide reisspecial ook de beste slow travel tips en mooiste must stops in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk voor je op een rij gezet.

Bestel Relaxed op reis hiernaast