Terug naar overzicht
Elba Toscane

Regen? Dit Italiaanse eiland betaalt je vakantie terug

Slecht weer, geld terug. Het Italiaanse eiland Elba, dat voor de kust van Toscane ligt, biedt deze ‘goed weer’-garantie aan. Waar komt deze aantrekkelijke actie vandaan?

Als je op vakantie gaat naar Italië, hoop je op goed weer. Met de actie Elba No Rain krijgen toeristen hun hotelverblijf terugbetaald als het langer dan 2 uur aan één stuk door regent tijdens hun vakantie. Dan moeten ze op Elba vrij zeker zijn van hun zaak.

Dit zijn de voorwaarden
Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden gesteld. Elba No Rain is tijdens een beperkte periode geldig: tot 31 mei, en na het hoogseizoen van 15 september tot 31 oktober. Ook telt alleen de regen die valt tussen 10 uur ’s ochtends en 20 uur ’s avonds. Een nachtelijk buitje telt dus niet mee. De uitgaven voor ontbijt en andere maaltijden worden niet terugbetaald.

Alle hotels doen mee
Volgens The Independent sluiten alle hotels op Elba zich dit jaar aan bij de actie. Vorig jaar deed een deel van hen mee met een vergelijkbare actie. Toen was slechts in één geval terugbetaling nodig.

Weinig regen
‘De afgelopen vijf jaar hadden we hier in april en mei slechts twee dagen waarop het overdag meer dan 2 uur lang regende,’ aldus Claudio Della Lucia van het bureau voor toerisme. Het eiland is redelijk klein. Als het al eens regent, zorgt de wind ervoor dat de wolken snel voorbij drijven. Het regent er dus wel, maar meestal is dat een kort buitje.


LEES OOK:

Bron: HLN, VisitElba