Italiaans leren in Italië: ervaringen van oud-cursisten
Terug naar overzicht
Italiaans leren in Italië

Italiaans leren in Italië: Jacqueline & Rennie

Het blijft een droom voor veel mensen: Italiaans leren in Italië. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om dat op professionele wijze te doen. Bij Italstudio kun je op locatie de taal leren én genieten van een welverdiende vakantie. In de blogserie Italiaans leren in Italië laten we drie oud-cursisten aan het woord, die over hun ervaringen vertellen. Vriendinnen Jacqueline en Rennie trappen af.

Tien jaar geleden stond ik met mijn gezin op een heerlijke camping aan het Gardameer. Daar ontmoette ik Jacqueline. We ontdekten dat we één grote passie deelden: Italië! Het klikte zo goed dat we besloten een taalcursus te gaan volgen via Italstudio.

Eerste cursus

Onze eerste cursus was in Micciano, een klein dorpje midden in Toscane. Wij werden daar verwelkomd door een Nederlands echtpaar in een prachtige podere met een zwembad en terrassen. We hadden een eigen verdieping met keuken en badkamer tot onze beschikking. Het ontbijt en de lunch werden iedere dag voor ons verzorgd door de gastvrouw die werkelijk heerlijk kon koken.

In de loggia (met een adembenemend uitzicht over de Toscaanse heuvels) kregen wij onder leiding van een ervaren (Italiaanse) docente dagelijks les. Hierbij konden wij zelf aangeven welke stof wij graag wilden behandelen. De lessen werden zeer duidelijk uitgelegd en er werd veel aan conversatie gedaan.

Micciano

Micciano ligt behoorlijk afgelegen. Je zult er dus wel een auto moeten hebben om uitstapjes te maken. Iedere middag nam onze gastheer ons mee naar diverse mooie dorpjes, waaronder Volterra, Bibona en Montescudaio. Hierbij was de docente aanwezig, zodat we ook tijdens de excursies veelal Italiaans spraken.

In de buurt van Micciano zijn unieke restaurantjes te vinden. We hebben in Montecatini bij La Terrazza sul Borgo mogen genieten van heerlijke pizza’s en bij Locanda le Giunche in Guardistallo lokale gerechten geproefd. In Montegemoli genoten van smakelijke gerechten bij l’Ultimo Carbonaio. Kortom, genoeg te ontdekken op culinair gebied in dit niet al te toeristische gedeelte van Toscane!

Vanuit Micciano kun je tevens schitterende wandelingen maken, onder andere naar Querceto. Vergeet dan vooral niet een wijntje te nemen bij Castello Ginori op een sfeervol terras!

Na deze eerste ervaring met Italstudio zijn we afgelopen jaar voor de negende keer op cursus geweest. Keer op keer wordt dit uitstekend verzorgd door Ingrid en haar team van Italstudio. Inmiddels kent zij onze wensen en geeft ze graag tips voor een volgende cursuslocatie.

Over Jacqueline & Rennie

Italiaans leren in ItaliëRennie Kruizinga (de blonde dame op de foto), is 51 jaar en heeft samen met haar man een groothandel in AGF. Daarnaast helpt ze twee middagen in de week in een Italiaanse delicatessenzaak in Heerenveen (Roberto Violante). Ze hebben twee studerende kinderen. Rennie volgt ook in de wintermaanden in Nederland jaarlijks een cursus Italiaans. 

Jacqueline Koopmans woont in Sint Annaparochie, doet vrijwilligerswerk en is 52 jaar. Zij heeft twee kinderen en is gek op het koken van Italiaanse gerechten. 

Beiden vinden de combinatie Italiaans leren op locatie en het genieten van de betreffende omgeving een heerlijk concept van Italstudio.

Italiaans leren in Italië

Wil jij ook Italiaans leren in Italië, neem dan een kijkje op de website van Italstudio voor meer informatie.