Italiaans leren? Win een 14-weekse cursus bij Taalhuis Amsterdam
Terug naar overzicht

Italiaans leren? Volg een cursus bij Taalhuis Amsterdam

‘Avanti, entrate!’, zo verwelkomen de Italiaanse docenten van Taalhuis Amsterdam je aan het begin van de les. Of je nu Italiaans wilt leren voor je werk, omdat je graag naar Italië op vakantie gaat, omdat je geïnteresseerd bent in de Italiaanse kunst en cultuur of omdat je graag een nieuwe uitdaging aangaat: bij Taalhuis Amsterdam ben je van harte welkom en is er voor iedereen de juiste cursus te vinden. Bovendien kun je nu een cursus Italiaans winnen!

Partnership – De Smaak van Italië met Taalhuis Amsterdam

Alle docenten van Taalhuis Amsterdam zijn moedertaalsprekers en komen uit alle hoeken van Italië. Francesca, coördinator van het Italiaanse team: “We zijn allemaal opgeleid om Italiaans als tweede taal te geven en hebben allemaal ruime ervaring in het lesgeven. We helpen je graag bij het bereiken van je persoonlijke doelstelling. Of dat nu de voorbereiding voor een vakantie naar Toscane is, een zakelijke bespreking in Milaan of het lezen van Italiaanse literatuur. We kunnen je begeleiden in je voorbereiding op CILS-examens – Certificate of Italian as a foreign Language – , maar ook op een casual gesprekje met een leuke Italiaan!”

Cultuurcursussen
Bij Taalhuis Amsterdam gaan taal en cultuur hand-in-hand. Tijdens de lessen leer je dus niet alleen de taal, maar maak je ook kennis met Italiaanse gewoontes en gebruiken. In de lessen wordt veel gebruik gemaakt van authentiek materiaal, zoals krantenartikelen en filmpjes, en word je uitgenodigd hierover te discussiëren. Francesca: “Voor mensen die na hun kennismaking met het Italiaans nog verder in de cultuur willen duiken, organiseert mijn collega Marzia een boekenclub en Italiaanse filmavonden. We hebben een fantastische operacursus en een cursus ‘Italië vandaag’ waarin het nieuws van de dag centraal staat. Ook organiseren we regelmatig ‘losse’ evenementen, zoals een Italiaanse kookworkshop. Afgelopen zomer hebben we een taalreis naar Sardinië georganiseerd, ik ben net terug en het was geweldig! Volgend jaar staat deze reis zeker weer op het programma!”

Locatie Amsterdam-Zuid
De interactieve lessen van Taalhuis Amsterdam, dat naast Italiaans ook lessen in andere mediterrane talen en Nederlands voor anderstaligen aanbiedt, worden verspreid over verschillende locaties in de stad gegeven. In september neemt Taalhuis Amsterdam haar intrek in de nieuwste locatie: de Tweede Schinkelstraat 26 HS in Amsterdam-Zuid, waar het grootste gedeelte van de Italiaanse lessen zal plaatsvinden.

Open avond 6 september
Op 6 september opent ‘Taalhuis Zuid’ om 17:30 uur de deuren en is iedereen die interesse heeft in taalcursussen van harte welkom om kennis te komen maken met de docenten, een proefles te volgen en natuurlijk een echt Italiaans ‘aperitivo’ te drinken! Vrijdag 6 september van 17:30-21:00, Tweede Schinkelstraat 26HS in Amsterdam of bekijk taalhuisamsterdam.nl

Enthousiast geworden? Hier vind je meer informatie over de Italiaanse lessen bij Taalhuis Amsterdam en de open avond.

LEES OOK: