Italiaans leren? Volg een cursus bij Taalhuis Amsterdam
Terug naar overzicht
Taalhuis Amsterdam

Italiaans leren? Volg een cursus bij Taalhuis Amsterdam

‘Prego, entrate!’, zo verwelkomen de Italiaanse docenten van Taalhuis Amsterdam je aan het begin van de les. Of je nu Italiaans wilt leren voor je werk of omdat je graag naar Italië op vakantie gaat: bij Taalhuis Amsterdam ben je van harte welkom en is er voor jou de juiste cursus te vinden. Op zaterdag 2 september is er Open dag.
De interactieve lessen van Taalhuis Amsterdam, dat naast Italiaans ook lessen in andere mediterrane talen en Nederlands voor anderstaligen aanbiedt, worden verspreid over verschillende locaties in Amsterdam gegeven. Daarnaast vind je ook een uitgebreid aanbod online cursussen. En je kunt uiteraard ook voor privélessen kiezen.
Alle docenten van Taalhuis Amsterdam zijn moedertaalsprekers en komen uit alle hoeken van Italië. Francesca, coördinator van het Italiaanse team: “We zijn allemaal opgeleid om Italiaans als tweede taal te geven en hebben allemaal ruime ervaring in het lesgeven. We helpen je graag bij het bereiken van je persoonlijke doelstelling. Of dat nu de voorbereiding voor een vakantie naar Toscane is, een zakelijke bespreking in Milaan of het lezen van Italiaanse literatuur. We kunnen je begeleiden in je voorbereiding op CILS-examens (Certificate of Italian as a foreign Language), maar ook op een casual gesprekje met een leuke Italiaan!”. De lessen worden gegeven in Amsterdam, maar je kan ook online een cursus volgen.
taalhuis logo

Cultuurcursussen

Bij Taalhuis Amsterdam gaan taal en cultuur hand-in-hand. Tijdens de lessen leer je dus niet alleen de taal, maar maak je ook kennis met Italiaanse gewoontes en gebruiken. In de lessen wordt veel gebruik gemaakt van authentiek materiaal, zoals krantenartikelen en filmpjes, en word je uitgenodigd hierover te discussiëren. Francesca: “Voor mensen die na hun kennismaking met het Italiaans nog verder in de cultuur willen duiken, organiseert mijn collega Marzia een boekenclub en Italiaanse filmavonden. We hebben een fantastische liedjescursus en een cursus ‘Italië vandaag’ waarin het nieuws van de dag centraal staat. Ook organiseren we regelmatig ‘losse’ evenementen, zoals een Italiaanse kookworkshop. En we gaan met onze cursisten op reis! We zijn al naar Sardinië, Sicilië en Bologna geweest en dit jaar gaan we Sicilië opnieuw bezoeken en gaan we Perugia verkennen.

Open dag zaterdag 2 september

Tijdens de Open dag kun je proeflessen volgen en intakegesprekken krijgen om je taalvaardigheidsniveau te bepalen. Een perfecte gelegenheid om uw opties te verkennen en een weloverwogen keuze te maken!
Proeflessen en intakesessies zijn helemaal gratis en je kunt aan zoveel meedoen als je wilt! Overdag kun je je ook verder verdiepen in allerlei mediterrane culturen op onze cultuurmarkt, en ’s avonds kun je de taal (of talen) die je aan het leren bent verder oefenen tijdens onze taalborrel.
Je kunt je hier opgeven voor een proefles of intakegesprek.
Zaterdag 2 september van 11.30-17.00u, Tweede Schinkelstraat 26HS in Amsterdam

Enthousiast geworden?

Hier vind je meer informatie over de Italiaanse lessen bij Taalhuis Amsterdam en de Open Dag.

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees ook:

Het boeken van je museumticket was nog nooit zo makkelijk! Het Italiaanse Ministerie van Cultuur lanceert een nieuwe Italiaanse museum-app.

Ga je op vakantie naar Italië, maar spreek je nauwelijks Italiaans? Geen zorgen, met deze zinnen helpen we je een eind op weg.

De nieuwe najaarseditie: de gids voor je volgende vakantie! Ontdek onze beste adressen in onder andere Gardameer, Arezzo en Piemonte.