Italiaans leren? Volg een cursus bij Taalhuis Amsterdam
Terug naar overzicht
taalhuis Amsterdam

Italiaans leren? Volg een cursus bij Taalhuis Amsterdam

‘Prego, entrate!’, zo verwelkomen de Italiaanse docenten van Taalhuis Amsterdam je aan het begin van de les. Of je nu Italiaans wilt leren voor je werk of omdat je graag naar Italië op vakantie gaat: bij Taalhuis Amsterdam ben je van harte welkom en is er voor jou de juiste cursus te vinden. Kom naar de open dag!

Partnership – De Smaak van Italië met Taalhuis Amsterdam

Alle docenten van Taalhuis Amsterdam zijn moedertaalsprekers en komen uit alle hoeken van Italië. Francesca, coördinator van het Italiaanse team: “We zijn allemaal opgeleid om Italiaans als tweede taal te geven en hebben allemaal ruime ervaring in het lesgeven. We helpen je graag bij het bereiken van je persoonlijke doelstelling. Of dat nu de voorbereiding voor een vakantie naar Toscane is, een zakelijke bespreking in Milaan of het lezen van Italiaanse literatuur. We kunnen je begeleiden in je voorbereiding op CILS-examens  (Certificate of Italian as a foreign Language), maar ook op een casual gesprekje met een leuke Italiaan!”

Cultuurcursussen

Bij Taalhuis Amsterdam gaan taal en cultuur hand-in-hand. Tijdens de lessen leer je dus niet alleen de taal, maar maak je ook kennis met Italiaanse gewoontes en gebruiken. In de lessen wordt veel gebruik gemaakt van authentiek materiaal, zoals krantenartikelen en filmpjes, en word je uitgenodigd hierover te discussiëren. Francesca: “Voor mensen die na hun kennismaking met het Italiaans nog verder in de cultuur willen duiken, organiseert mijn collega Marzia een boekenclub en Italiaanse filmavonden. We hebben een fantastische liedjescursus en een cursus ‘Italië vandaag’ waarin het nieuws van de dag centraal staat. Ook organiseren we regelmatig ‘losse’ evenementen, zoals een Italiaanse kookworkshop. En we gaan met onze cursisten op reis! We zijn al naar Sardinië, Sicilië en Bologna geweest en dit jaar gaan we Sicilië opnieuw bezoeken en gaan we Napels verkennen.

Open dagen

Lessen in Amsterdam én online! De interactieve lessen van Taalhuis Amsterdam, dat naast Italiaans ook lessen in andere mediterrane talen en Nederlands voor anderstaligen aanbiedt, worden verspreid over verschillende locaties in Amsterdam gegeven. Daarnaast vind je ook een uitgebreid aanbod online cursussen. En je kunt uiteraard ook voor privélessen kiezen.

Wil je je oriënteren op een taalcursus? Kom naar de online open avond of open dag! 

Open dag 4 september

Op zondag 4 september waan je je een dagje in Italië op de locatie in Amsterdam Zuid. Van 14:00-17:00 zijn er proeflessen, speakdates met docenten en kun je je niveau testen. Er is ook een ‘piccolo mercato’ met Italiaanse ondernemers uit Amsterdam! Iedereen die interesse heeft in taalcursussen is van harte welkom om kennis te komen maken met de docenten, een proefles te volgen en natuurlijk een echt Italiaans ‘aperitivo’ te drinken!

Zondag 4 september van 14.00-17.00u, Tweede Schinkelstraat 26HS in Amsterdam

Ik meld me aan voor 4 september

Online open avond 1 september

Maak je liever online kennis met Taalhuis Amsterdam? Kom op 1 september en ervaar hoe het is om in een online les te zitten.

  • 18.00–18.30 uur – Algemene introductie en vraag- en antwoordsessie met Myrte
  • 18.30-19.00 – Alles over de Italiaanse lessen + vraag-en-antwoordsessie met docent Luca (we praten onder andere over de verschillende niveaus, lessen online en op locatie, boeken, lesmethoden, culturele cursussen en CILS-examens)
  • 19.00 -19.30 – Proefles Italiaans A1.1 (voor beginners)
  • 20.00 -20.30 – Proefles Italiaans conversatie (voor de niveaus A2 en hoger)

Donderdag 1 september 18.00-20.30u, online.

Ik meld me aan voor 1 september

 

Enthousiast geworden?

Hier vind je meer informatie over de Italiaanse lessen bij Taalhuis Amsterdam en de open dagen.

LEES OOK: