Terug naar overzicht
Italiaanse museum-app afbTorre Fondazione Prada

Succesvolle lancering van Italiaanse museum-app

Het boeken van je museumticket was nog nooit zo makkelijk! Het Italiaanse Ministerie van Cultuur lanceert de nieuwe applicatie ‘Musei Italiani’ waarin je op één plek alle informatie kunt vinden over ruim honderd Italiaanse staatsmusea.
Met de nieuwe app kun je gemakkelijk informatie opzoeken over de tentoonstellingen van dat moment, informatie over openingstijden, openbare diensten en toegankelijkheid, de ticketverkoop en je kunt een lijst maken met je favoriete musea. Registratie is alleen nodig voor het kopen van tickets en het maken van een lijst ‘favorieten’, maar voor de rest is de app vrij toegankelijk. Op het moment zijn er honderd staatsmusea bij aangesloten.
Italiaanse museum-app
Italiaanse museum app gebruiken
De eerste test vond plaats in juni met de ticketservice voor het Pantheon in Rome. Van de tickets (die vijf euro kosten) werd één euro gedoneerd aan de liefdadigheidsinitiatieven voor de overstroming in Emilia-Romagna. Zonder reclame voor het platform en de applicatie is er bijna een miljoen euro verdiend. Vanwege het grote succes van de lancering zullen er in september nog ruim honderd musea bij aansluiten. Daarbij worden er ook nieuwe functies vrijgegeven en de bestaande verbeterd. Nu zijn er honderd musea bij aangesloten, maar vanaf begin september sluiten er nog ruim honderd aan, worden er nieuwe functies vrijgegeven en worden de bestaande verbeterd.
De app is beschikbaar in zowel de Google Play Store als de Apple Store.

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Reis mee met de trein naar Rome

Lees ook:

Plan een bezoek aan Galleria Borghes: kunstpaleis in Rome met een grote verzameling renaissancekunst en overweldigende fresco’s.

Hoe fijn de reuring van de stad ook is, soms is het lekker om rust en verkoeling op te zoeken. In deze drie parken in Rome lukt dat heel goed.

Bestel deze nieuwste editie nu tijdelijk zonder verzendkosten én je ontvangt hem tegelijk met de abonnees in huis!