Terug naar overzicht
Toto Cutugno Italiaanse zanger

Een van de meest geliefde zanger van Italië overleden, Toto Cutugno

‘Lasciatemi cantaaaaare’, luidt het door de Italiaanse straten. Maar eigenlijk ook door die van ons, want op dinsdag 22 augustus is de wereldberoemde zanger Toto Cutugno overleden.

Cutugno schreef een van de meest bekende Italiaanse liedjes, waaronder L’italiano en Insieme:1992. Met die laatste veroverde hij vanaf het podium van het Eurovisie Songfestival in 1990 harten van over de hele wereld. Met meer dan honderd miljoen verkochte albums hoort hij bij een van de meest succesvolle artiesten van Italië. Ook onder Nederlanders was Cutugno geliefd. Wist je dat de nummers Dat moet jij weten en Liefde, leven, geven van volkszanger André Hazes covers zijn van de Italiaanse nummers Emozioni en Donna Donna Mia?

De tachtigjarige zanger stierf in het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan aan prostaatkanker. Zijn begrafenis zal plaatsvinden op donderdag 24 augustus om 11 uur in de Basilica Parrocchia dei Santi Nereo e Achilleo in Milaan, waar hij zijn laatste paar maanden spendeerde.
Beluister Cutugno’s nummers en nog andere beroemde Italiaans liedjes in onze Spotify-playlist.

Scan deze QR-code en luister naar onze playlist. Van Toto Cutugno, Paolo Conte en Zucchero tot Luciano Pavarotti, allemaal sfeervolle nummers uit bella Italia. Klik hier voor de playlist of scan de QR-code.

 

Spotify Little Italy

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Reis mee naar Cinque Terre

Lees ook:

De nieuwe najaarseditie: de gids voor je volgende vakantie! Ontdek onze beste adressen in onder andere Gardameer, Arezzo en Piemonte.

Het boeken van je museumticket was nog nooit zo makkelijk! Het Italiaanse Ministerie van Cultuur lanceert een nieuwe Italiaanse museum-app.

Er is misschien geen taal waarin die liefde mooier bezongen wordt dan Italiaans. Romantische Italiaanse liedjes op rij.