Terug naar overzicht
Restaurant Wils en Italiaanse SanBrite koken samen

Joris Bijdendijk kookt met chefs Italiaanse SanBrite

Joris Bijdendijk en Italiaanse chefs van restaurant SanBrite vlammen voor een weekend samen bij restaurant Wils in Amsterdam.

Italiaans eten op hoog niveau en dicht bij huis. Chef Riccardo Gaspari komt vanuit Cortina d’Ampezzo (zo’n 2,5 uur rijden vanaf Bolzano) naar Amsterdam voor een culinair spektakel.

Familierestaurant van het allerhoogste niveau

Joris wilde niets liever dan het restaurant van Riccardo voorstellen aan Nederland nadat hij hier zelf had gegeten en werd naar eigen zeggen compleet weggeblazen. “Hun gastvrijheid, natuurlijke manier van koken en verfijning zijn ongeëvenaard. Het voelt als een familierestaurant van het allerhoogste niveau waar in harmonie met dier en natuur wordt gekookt.” Aldus Joris.

SanBrite bezoeken

Chef Riccardo Gaspari nam het Italiaanse restaurant SanBrite over van zijn ouders, toen onder de naam Brite de Larieto. SanBrite, wat bekend staat als een echt familiebedrijf, draait volledig om zero-waste en self-produce.

De naam ‘San’, staat voor gezond en ‘Brite’ een hut in de bergen waar melk wordt bewerkt. Groenten, fruit en kruiden verbouwt de Italiaanse chef in eigen tuin en zo houden ze ook hun eigen dieren voor vlees en zuivel. Hij leerde in het bedrijf van zijn ouders de basis van koken en het land verbouwen op de boerderij. Ook werkte hij een tijdje in de keuken van Massimo Bottura in Modena. In 2017 opende hij SanBrite, samen met zijn vrouw Ludovica, die general manager is in het restaurant tussen de bergen.

Het Italiaanse restaurant SanBrite is bekroond met een Michelinster, een groene Michelinster en een plek in de World’s 50 Best Discovery-lijst. Cortina d’Ampezzo (BL), Italië, SanBrite

Reserveren is helaas niet meer mogelijk voor dit unieke weekend bij Wils. Wil je toch graag naar een Italiaans culinair specktakel dicht bij huis, wil je eten in een restaurant met een plek in de World’s 50 Best Discovery-lijst? Hier eet je bij het allerbeste Italiaanse restaurant van ons land, namelijk Pianeta Terra

Wils bezoeken

Met zowel uitzicht op het Olympisch Stadion én op de keuken met open vuur is het geweldig om Wils – dat sinds 2021 een Michelinster draagt – te bezoeken.
Stadionplein 26, Amsterdam, Restaurant Wils

Afbeelding: Restaurant Wils

Bekijk ook: