Terug naar overzicht

Ga je naar de markt in Italië? Dan wil je deze woorden kennen

Ga je deze zomer op vakantie naar Italië? Dan breng je vast ook een bezoek aan een van de prachtige Italiaanse markten. En wat is er leuker dan over de markt slenteren en je boodschappen meteen in het Italiaans doen?

Partnership – De Smaak van Italië met Taalhuis Amsterdam

We helpen je graag op weg met deze minihandleiding ‘Eerste hulp bij marktbezoek’.

Zomerfruit
Op de meeste Italiaanse markten vind je rijkgevulde kramen met allerlei soorten zomerfruit, zoals druiven (l’uva), perziken (le pesche), watermeloen (l’anguria), kersen (le ciliegie) en misschien zelfs verse vijgen (i fichi).

Kijk of je courgettebloemen (i fiori di zucca) kunt vinden en grill ze met mozzarella of gebruik ze om je pasta of pizza te garneren. Rabarber (il rabarbaro) is een fantastisch ingrediënt voor zoete traktaties, zoals desserts en taarten.

Een Italiaanse markt is niet compleet zonder een kraam met glanzende aubergines (le melanzane) en venkel (i finocchi). En vergeet vooral geen wortels (le carote) en uien (le cipolle) mee te nemen om je eigen soffritto te kunnen maken.

Heb je genoeg groente en fruit in je tas? Loop voor je vertrekt nog even een rondje langs de viskramen voor verse vis (il pesce). En als je geluk hebt, vind je misschien ook nog een marktkoopman met verse ravioli… Buon appetito!

Echt gesprek voeren
Wil je leren hoe je die woorden in zinnen kunt zetten en een echt gesprek kunt voeren tijdens een bezoek aan Italië? Volg dan een cursus bij Taalhuis Amsterdam! Onze moedertaalsprekende docenten helpen je deze zomer en ook vanaf september met het leren van de taal.