Terug naar overzicht
nutellataart

Chocolade-hazelnoottaart met Nutella-glazuur

Een mager taartje is deze Nutellataart niet. Maar een hap en je weet dat-ie elke calorie waard is.

Dit recept is afkomstig uit Bill’s Italian Basics.

Details

  • Servings: 10

Ingredients

  • 185 g pure chocolade (70% cacao), grofgehakt
  • 5 eieren, gesplitst
  • 220 g fijne kristalsuiker
  • 300 g geroosterde hazelnoten, ragfijn gemalen
  • 180 g nutella
  • 220 g mascarpone
  • 150 g geroosterde hazelnoten

Preparation

  • 1Verhit de oven tot 160 ℃. Vet de springvorm dun in met boter en bekleed hem met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de chocolade een beetje afkoelen.
  • 2Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een bleke, schuimige massa. Spatel de gesmolten chocolade en de gemalen hazelnoten erdoor. Klop in een brandschone, vetvrije kom de eiwitten met een snufje zout tot een stevig schuim. Klop gedeeltelijk de overgebleven suiker erdoor tot het schuim stevig is en glanst.
  • 3Roer een kwart van het schuim door het chocoladebeslag en spatel dan rustig de rest van het schuim erdoor. Giet het in de voorbereide vorm en bak de taart in de oven 1 uur gaar. Dek hem losjes af met aluminiumfolie als hij te snel kleurt.
  • 4Laat de taart in de vorm afkoelen voor je de rand losmaakt en de taart op een schaal zet. Roer voor het glazuur de Nutella door de mascarpone tot alles goed is vermengd. Strijk een dikke laat op de taart en bestrooi hem met de hazelnoten.