Terug naar overzicht
pasta met vijgen

Tagliolini ai fichi

Pasta met fruit. Dat klinkt eigenaardig, maar de zoetigheid van de vijgen wordt perfect in balans gebracht door de smaak van de gorgonzola. Zoetigheid bij de kaas, net als op een kaasplankje.

Pasta met vijgen

Dit recept is afkomstig uit het boek Pasta, van Stefano Cavallari, chef-kok van pastabar Spaghetteria. In dit boek verzamelde hij 61 mooie pastarecepten, die zijn oma hem leerde. Van een mooie spaghetti con frutti di mare, een tagliatelle met eekhoorntjesbrood, tot een vegetarische gnocchi met gorgonzola en Parmezaanse kaas: met Pasta haal je de authentieke Italiaanse pastakeuken in huis. Het boek kun je direct hier bestellen voor € 17,50!

Details

  • Preparation Time: 00:15
  • Servings: 4

Ingredients

  • 2 tenen knoflook
  • 1 klontje boter
  • 230 g gorgonzola
  • 600 ml verse room
  • 200 g vijgen
  • 350 g tagliolini
  • 2 el sesamzaad

Preparation

  • 1Snipper de knoflook.
  • 2Smelt de boter op laag vuur in een koekenpan en laat de knoflook zachtjes verkleuren.
  • 3Haal de knoflook uit de pan zodra deze bruin is en voeg vervolgens de gorgonzola en de room toe, laat de kaas smelten en kook het geheel in tot een dikke saus.
  • 4Ontdoe de vijgen van hun schil, snijd ze door de helft en voeg ze bij de kaas en de room.
  • 5Kook de tagliolini in ruim kokend water met zout al dente, giet af en doe de pasta in de pan bij de saus en roer even goed door zodat de smaken in de pasta trekken.
  • 6Bestrooi met sesamzaad.