Terug naar overzicht

Binnenkort eet je hier échte Napolitaanse pizza in Amsterdam

Deze winter wordt Amsterdam weer een pizzeria rijker. Vicenzo Onnembo komt uit Napels en opent een échte Napolitaanse pizzeria in onze hoofdstad.

Vicenzo Onnembo woont in Rotterdam, maar is van origine Napolitaans. Hij was een van de tien finalisten van de Pizza UNESCO Contest van 2017, en nu gaat hij zijn fantastische pizza’s in Amsterdam bakken.

nNea Pizza
In zijn nieuwe pizzeria wil hij de Nederlanders de échte Napolitaanse pizza laten proeven. Want alle Europese hoofdsteden hebben wel een Napolitaanse pizzeria, maar Amsterdam nog niet. Daarom start Vicenzo nNea Pizza.

Respect voor tradities
De naam staat voor ‘new Neápolis’, de verbinding tussen Napoli, tradities, scheikunde en Vincenzo’s verhaal. ‘Zonder geschiedenis en tradities zou pizza vandaag de dag niet bestaan, maar zonder scheikunde zou de pizza zich nooit hebben ontwikkeld. Ik heb respect voor tradities, maar ik ontwikkel mezelf ook door samen te werken met andere pizzabakkers en door te leren van hun specialiteiten,’ aldus Vicenzo.

Zoals ze horen te zijn
Hij leerde zichzelf de kunst van het deeg en pizza’s maken ver van Napoli vandaan. ‘Pizzeria’s zijn er overal, maar nergens vond ik ze zoals ik ze ken en hoe ze horen te zijn. Ze hadden een te kort rijsproces, waren niet luchtig en hadden een platte harde bodem. Tijdens een van mijn reizen terug naar huis, nam ik zuurdesem mee en ik begon te experimenteren. Ik was er dol op en begon het maken van pizza te zien als een kruising tussen Napolitaanse traditie en een scheikundig proces.’

De pizzeria opent deze winter op de Bilderdijkstraat. Houd nneapizza.com in de gaten.

LEES OOK:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Buik