In Med, het kookboek van de 85-jarige veelgeprezen kookboekenschrijfster Claudia Roden, proef je de voorliefde voor de Italiaanse keuken. Wij delen hier het recept van haar pompoensoep.
De Brits-Egyptische Claudia Roden is een inspiratiebron voor moderne chefs als Yotam Ottolenghi. Wij begrijpen wel waarom; elk gerecht van Roden dat je ziet, wil je meteen maken. Haar recepten zijn haalbaar en kloppen van A tot Z, zoals dit recept voor pompoensoep.
Pompoen uit Mantua
De pompoenen uit Mantua in Noord-Italië (de originele naam is capello di prete omdat ze op de hoed van een priester lijken) staan bekend om hun uitzonderlijk zoete en verfijnde smaak. De stad is beroemd om de pompoenrisotto en -tortelli. Deze soep is geïnspireerd op de vulling van de tortelli di zucca die Claudia Roden daar at. De soep kan met elke andere pompoen worden gemaakt. Bestel het kookboek Med hier in onze shop.