6x dit zijn onze populaire reizen naar Italië voor dit najaar
Terug naar overzicht

6x dit zijn onze populaire reizen voor dit najaar

Italië is het hele jaar door een heerlijke vakantiebestemming, maar een bezoek aan dit prachtige land is in het najaar pas echt genieten. Als redactie tippen wij deze 6 reizen voor de nazomer en herfst.

Een nazomer in Italië is natuurlijk een uitstekend idee. Zeker als je naar een van deze bestemmingen gaat.

1.Wijn proeven in Piemonte
Je logeert 3 nachten in het imposante Castello San Sebastiano da Po, waarvan de oorsprong teruggaat tot de elfde-eeuw. Een absolute aanrader is een bezoek aan Turijn, de cultuurrijke hoofdstad van Piemonte. Maak uitstapjes naar de wijngebieden rond Asti en Alba, het Aosta-dal, het Lago d’Orta. Arrangement is inclusief 3 overnachtingen met ontbijt en welkomstdiner.

2. Toeren langs de onontdekte Amalfikust in 8 dagen
Je logeert in agriturismo’s omgeven door adembenemend natuurschoon, olijf- en citroengaarden. Het hoogtepunt van je reis is de wandeltocht met gids langs het eeuwenoude Godenpad (Sentiero degli Dei), hoog boven zee met spectaculaire vergezichten. Mooier dan dit kun je de Amalfikust niet beleven.

3. Ontdek in 8 dagen de bijzondere steden in Zuid-Italië
Laat je verrassen door de rijke cultuur en prachtige steden van Puglia en Basilicata. Je verblijft in Conversano, Lecce (het ‘Florence van het Zuiden’) en Matera. In Matera slaap je midden in de sassi (de door de Unesco tot werelderfgoed benoemde gerestaureerde grotwoningen). Dit charmante hotel in een rotsgewelf heeft zelfs een lift.

4. Toeren over het prachtige Sardinië (8 dagen)
Op één vakantie veel kanten van het prachtige Sardinië zien? Dat kan op deze reis. Na aankomst logeer je eerst de oostkant met prachtige stranden en baaitjes. Vervolgens toer je naar de onontdekte westkust en het authentieke Bosa. Om daarna in het noorden te eindigen.

5. Ontdek de culturele high lights van Puglia, incl. het schiereiland Gargano
Puglia is een zeer interessante en cultuurrijke streek, die steeds meer in de belangstelling komt. Tijdens deze reis zie je zowel de trulli van Alberobello, de barokstad Lecce als het prachtige, groene schiereiland Gargano.

6. Van Syracuse naar de Etna: rondreis Sicilië in 15 dagen
Je start in de omgeving van het bijna 3.000 jaar oude Syracuse en rijdt het eiland rond, eindigend op de flanken van de Etna. Onderweg geniet je van een indrukwekkend landschap, barokstadjes, Grieks/Romeinse tempelcomplexen en niet te vergeten Palermo.

LEES OOK:

Foto: Sofie Delauw