Probeer Letitia’s favoriete pizza bianco met zoete vijgen en romige gorgonzola. Maak het deeg rond…
Sardinië
Van eilandbewoners zegt men vaak dat ze, omgeven door het zoute zeewater, ‘anders’ zijn dan echte landrotten. Voor de grote Italiaanse eilanden gaat in elk geval op dat ze wat betreft het landschap, de taal, de cultuur inderdaad veel verschillen van het vasteland. Sardinië ligt op een strategische plek in de Middellandse Zee en is daardoor in de loop der eeuwen door een kleurrijk pallet aan volkeren –bezocht en bewoond. Allen lieten zij een diepe, blijvende voetdruk achter in de culturele, gastronomische en kunstzinnige eilandgeschiedenis.
Spaghetti met krokante knoflookkruimels, ansjovis en wilde venkel. Een smaakvol Italiaans gerecht met in olijfolie…
Fotograaf Liselotte van Leest verkent dit keer de zuidoostkust van Sardinië, met hulp van de bewoners…
Relaxen op witte zandstranden die overlopen in smaragdgroen water en geniet van ongeëvenaarde rust op…