Terug naar overzicht
Terras van hotel Castello di Velona

5 fijne terrassen in Italië

Fijne terrassen zijn niet lastig te vinden in Italië. En dat komt mooi uit, want als er iets is wat we graag doen tijdens een ontspannen vakantie, dan is het wel uitgebreid neerstrijken op een zonnige of mooie plek. Dit is een greep uit onze favoriete Italiaanse terrassen voor een cappuccino of aperitivo.

Terrazza Duomo 21 - Milaan

Deze bar is gevestigd op een van de beste plekken in Milaan: boven de Galleria Vittorio Emanuele en met uitzicht op de Duomo – vandaar de naam Duomo 21. Een avondje cocktails drinken tussen de goedgeklede locals is niet goedkoop, maar dan zit je wel eerste rang op een van de mooiste plekken van Milaan.
Ga je mee fietsen in Milaan? We geven je 13 tips voor een fietstour door de stad.
Deze bar is gevestigd op een van de beste plekken in MIlaan: boven de Galleria Vittorio Emanuele en met uitzicht op de Duomo. Vandaar de naam Duomo 21.

La Posta Vecchia - Palo Laziale

Op een uur rijden van Rome vind je dit heerlijke landgoed, La Posta Vecchia. Hoogtepunt is het terras, waar je direct aan zee zit. Maak vooral ook even een after dinner-wandeling door de omliggende tuin, die er tot in de puntjes verzorgd bijligt.
Op een uur rijden van Rome vind je dit heerlijke landgoed, La Posta Vecchia, waar je vanaf het terras ook nog eens uitzicht hebt op zee.

Grotta Palazzese - Polignano a Mare

Ze staat bij velen op de bucketlist: Grotta Palazzese in Polignano a Mare. Hoewel wat aan de prijzige kant is dit wel een geweldige plek om eens in je leven te gaan zitten voor een goed glas wijn. Vooral in de avond is het hier goed toeven, als de grot magisch wordt verlicht.

Ze staat bij velen op de bucketlist: Grotta Palazzese in Polignano a Mare.

Castello di Velona - Montalcino

Op het terras van Castello di Velona heb je geweldig uitzicht over de wijngaarden van Montalcino en drink je de lekkerste lokale wijnen. Het oranje namiddaglicht maakt het leven nog nét even mooier.
Terras van hotel Castello di Velona

Caffè deglo Specchi - Triëst

Koffie drinken en mensen kijken doe je misschien wel het beste in Triëst en dan in het bijzonder bij Caffè degli Specchi. Aanrader voor wie de stad in het noorden van Italië bezoekt! Hier lees je meer over deze prachtige stad.
Koffiebars in Triëst

Ga mee op reis met de trein door Friuli Venezia Giulia

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Gelato! De beste ijssalons in Rome, Florence en Lucca

Zo maak je het beroemde terrasdrankje Aperol Spritz zelf.

De Vlaamse fotograaf Sofie Delauw maakte een fantastisch boek over de Toscaanse keuken. Wij spraken Sofie over haar favoriete restaurants in Florence.