Terug naar overzicht

Deze ‘Italiaanse’ eetgewoonten vind je niet in Italië

De Italiaanse eetcultuur mag dan minstens zo beroemd zijn als de toren van Pisa, toch bestaan er misverstanden over bepaalde gebruiken in Italië.

Om verwarring te voorkomen: de volgende eetgewoonten vind je niet in Italië.

1. Verschillende gerechten op hetzelfde bord
Italianen zullen zelden verschillende gerechten op eenzelfde bord hebben liggen. Groente ligt apart, de vis ook en een salade idem dito. Een goede pasta drijft ook niet in de saus, maar is er slechts mee gekleurd.

2. Cappuccino na het eten
Italianen drinken alleen in de ochtend een cappuccino.  Na 10 uur zet niemand hier meer zijn lippen aan een kop koffie met dikke schuimlaag. De reden hierachter is dat melk de spijsvertering zou bemoeilijken. 

3. Elke dag pasta
Pasta is in Italië is natuurlijk hartstikke populair, maar het wordt ongeveer maar 2 à 3 keer per week gegeten. Italianen vervangen pasta vaak ook graag voor rijst, groenten of minestronesoep.

4. Brood doordrenkt met boter en olie
Olijfolie mag dan wel ‘vloeiend goud’ genoemd worden in de Laars, toch wordt deze olie niet in combinatie met brood gegeten. Ook boter is geen topping voor op brood. Rozemarijn en zout zijn wel erg geliefd.

5. Spaghetti eten met een lepel
Je zal een Italiaan nooit een lepel in zijn hand zien houden tijdens het eten van pasta. Ze gebruiken alleen een vork. Hier rollen ze via de rand van hun bord de pasta mee op.

Tekst: Lisa Post

BEKIJK OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de leukste tips en laatste nieuwtjes uit Italië? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!