In Italië is het geen Kerstmis zonder panettone, wij delen het recept voor dit kerstbrood…
Recepten
Deze gestapelde pompoencake met sinaasappel en mascarponeglazuur komt uit Sicilië. Voor deze cake kun je…
Chocoladetaart met kersen en Barolo Chinato, een speciale wijn geproduceerd met Barolo DOCG uit Piemonte.
We delen het recept voor Italiaanse citroentaart met knapperige korst, blauwe besjes en dun gesneden…
In Puglia zijn cime di rapa onlosmakelijk verbonden met de oortjespasta uit deze regio, orecchiette.…
Op de redactie maken we vandaag krokante wafeltjes met een romige pistachecrème en bosvruchtjes uit…
Dat de Italiaanse keuken grotendeels gebaseerd is op groenten, bewijzen de lekkere recepten uit Veganista.…
Heerlijk voor tussendoor of als afsluiter van een diner: granita van bloedsinaasappel. Het is makkelijk…
Recept voor citroenrisotto met venkel van chef Gennaro Contaldo. Heerlijk fris en voedzaam met banaansjalot,…
Frisse kikkererwtensalade met ansjovis, munt, citroen en Taggiasche olijven van chef Gennaro Contaldo.
Deze Siciliaanse vis cuscusu imperiale uit Trapani is een heerlijk visrecept van de veelgeprezen kookboekenschrijfster…
Met dit recept maak je vier krokant gefrituurde sandwiches met mozzarella, in ‘carrozza’. De lekkerste…
Maak zelf de lekkerste gefrituurde broodballetjes. Balletjes uit de frituur gevuld met stracchino kaas en…