Drie Ottolenghi-recepten uit zijn nieuwste boek 'Comfort' die je zeker wilt proberen: geurige citroenrijst, makkelijke traybake en romige limabonen.

Drie Ottolenghi-recepten uit zijn nieuwste boek 'Comfort' die je zeker wilt proberen: geurige citroenrijst, makkelijke traybake en romige limabonen.
Geniet van Ottolenghi's romige limabonen: perfect als bijgerecht of op zichzelf met feta of olijven.
Een kruidige Gin Sour met saffraan getrokken Liquore Strega, gecreëerd in Lecce. Een exotische twist op een klassieke cocktail.
Wat eet je als het warm is buiten? Geniet tijdens de lunch van krulandijvie, tomaat, tonijn en mozzarella met dubbelgebakken brood uit Puglia.
Deze octopussalade is geïnspireerd op de korte kustlijn van Basilicata. Hier worden de octopussen uit de zee gevist en de aardappels uit de grond gehaald.
Zo maak je zelf heerlijke Maritozzi, Italiaanse broodjes met romige vulling en bestrooid met pistachenoten!
Bak zelf deze luchtige focaccia met zwarte olijven en verse rozemarijn, de geur van versgebakken brood is hartstikke lekker!
Ontdek de authentieke Toscaanse keuken met chef-kok Mattia Risaliti. In 'Si Mangia' deelt hij familiegerechten zoals tortelli di patate uit Prato.
Italiaanse custard die bestaat uit slechts enkele eenvoudige ingrediënten: eierdooiers, suiker en Marsala-wijn.
Heerlijk recept uit het kookboek Si Mangia, familierecepten uit Toscane. Tomaten met een knapperig laagje van parmezaan.
Een handvol ingrediënten, waaronder gefrituurde aubergine. Je geeft de pasta veel smaak met basilicum.
Deze courgettesalade is heel makkelijk te maken, ziet er prachtig uit, ook als bijgerecht, en is net weer even anders.
Maak kennis met het Mediterrane dieet en proef deze zeeduivelspiesen met basilicumpesto van Nora French, auteur van Pioppi, hét kookboek.
IJshoorntjes zijn erg leuk om zelf te maken en ook nog eens heel lekker. Kijk wel uit voor je vingers, de hoorntjes zijn heet als je ze moet rollen.
8x Italiaanse stuzzichini recepten voor een perfecte aperitivo, van arancini tot crostini met ansjovis.
Recept voor aubergineballetjes met Parmezaanse kaas en munt. Een heerlijk warm aperitiefhapje wat je zelf eenvoudig kunt maken.
De Spritz-cocktail is een klassieke Italiaanse drank die perfect is voor de aperitivo. Drie Spritz-cocktailrecepten die je zeker moet proberen!
Probeer de Negroni Sbagliato, een twist op de klassieke Negroni, met vermouth, Campari en Prosecco voor een sprankelende en verfijnde cocktail.
Maak thuis authentieke scrocchiarella, een dun en knapperig Italiaans brood met drie toppings, en serveer deze Romeinse straatsnack bij de aperitivo.
Met slechts een paar barbenodigdheden en ingrediënten kun je moeiteloos een verfrissende Limoncello Spritz voor je eigen aperitivo creëren.
Wat is er met mooi weer (en helemaal met een hittegolf) nou lekkerder dan een Italiaans ijsje? Laat staan een zelfgemaakt ijsje. Precies.