Deze pistachemoppen zijn een traktatie, precies zoals Jasmijn ze op Sicilië proefde, een smaak die haar deed denken aan geluk.

Proef de lekkerste Italiaanse recepten: van pasta en risotto tot dolci en aperitivo-hapjes. Authentiek, seizoensgebonden en makkelijk zelf te maken.
Deze pistachemoppen zijn een traktatie, precies zoals Jasmijn ze op Sicilië proefde, een smaak die haar deed denken aan geluk.
Maud, Nina en Leonardo, van restaurant Toscanini in Amsterdam, leren je hoe je deze semifreddo praliné zelf maakt.
Van klassiek tot modern en van klein tot een heel uitgebreid diner. Hier heb je 3x inspiratie voor een Italiaans kerstmenu.
Probeer de espresso martini met Amaro del Capo, een twist op de klassieke espresso martini, met een krachtige koffielikeur uit Italië.
Zomerse Pugliese saus met langzaam geroosterde kerstomaatjes, perfect bij orecchiette en romige burrata.
Pasta con le sarde - makkelijk en snel pastagerecht met sardines uit het kookboek Mangiamo van Sarah Puozzo.
Een echte delicatesse is carciofi alla giudia, gefrituurde artisjok op joodse wijze, een recept van Sarah Puozzo.
Lunchgerecht: geroosterde peren met lardo en hazelnoten uit de oven met traditionele balsamicoazijn en kappertjesblaadjes.
Bucatini met bloemkool en broodkruim: in een handomdraai een zonnige en smaakvolle pasta op tafel. Afkomstig uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Deze spaghetti met ansjovis en krokant kruim zet je in een handomdraai op tafel. Afkomstig uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Deze Siciliaanse insalata di finocchi e arance is een frisse salade van venkel, sinaasappel en zwarte olijven, uit het kookboek De Keuken van Sicilië.
Ontdek de culinaire underdog brandnetel met dit recept voor brandnetelrisotto. Simpel te bereiden, met een smaak die doet denken aan spinazie en rucola.
Probeer Letitia’s favoriete pizza bianco met zoete vijgen en romige gorgonzola. Maak het deeg rond lunchtijd voor een perfect avondmaal.
Kook met lokale ingrediënten en geniet van gerechten zoals deze pasta met wilde asperges van Letitia Clark.
Spaghetti met krokante knoflookkruimels, ansjovis en wilde venkel. Een smaakvol Italiaans gerecht met in olijfolie gebakken knoflook en broodkruim.
Verrassend recept voor carbonara met wodka uit het kookboek Italopop. Probeer het en ontdek een nieuwe twist op een klassieker!
Chef Vanja van der Leeden deelt haar recept voor tarte tatin van aubergine en tomaat uit haar kookboek Italopop.
Dit spruitjesrecept van de Italiaanse chef Meni Valle is een heerlijk bijgerecht: uit de grillpan, met honing en knapperige walnoten.
Jamie Oliver heeft een diepe liefde voor de Italiaanse keuken. Hier delen we zijn recept voor perfect pastadeeg.