Terug naar overzicht
Gucci Osteria

Gucci opent betaalbaar restaurant in hartje Florence

Het Gucci Museum in het Palazzo della Mercanzia (Florence) heeft begin dit jaar plaatsgemaakt voor de Gucci Garden. Een ruimte waar een Gucciwinkel – met gelimiteerde producten – een galerie gecureerd door Maria Luisa Frisa, een bioscoop én een restaurant gevestigd zijn. Achter dat restaurant, dat door het leven gaat als Gucci Osteria, schuilt een bekend gastronomisch brein: sterrenchef Massimo Bottura.

Gucci Osteria

Gucci Osteria is een welkome afwisseling in het restaurantaanbod van Florence. Hier vind je geen rood-wit geruite kleedjes op de tafels: het restaurant is ingericht zoals je van een modehuis verwacht, een feestje voor het designoog. De muren knalgroen, de meubels voorzien van donkergroen fluweel en het servies romantisch roze.

Wereldse keuken

Bottura zette naast een aantal Italiaanse klassiekers – waaronder tortellini, cacio e pepe en risotto – ook verrassende gerechten op de kaart. Zo pronkt er een moderne interpretatie van de hotdog op de kaart, een hamburger (Bottura schijnt dol te zijn op de Amerikaanse burgerketen Shake Shack) en een piña colada. Ook Bottura’s liefde voor reizen speelt een rol. Bij Osteria Gucci kun je namelijk ook terecht voor Peruaanse tostadas en Aziatische buns met buikspek.

Betaalbaar

Anders dan de luxe accessoires die het modehuis normaliter verkoopt, zijn de gerechten in Osteria Gucci goed betaalbaar. Hoofdgerechten variëren van twintig tot dertig euro. In het restaurant kunnen vijftig mensen aanschuiven. Reserveren is aan te raden, want deze nieuwkomer zit de komende tijd goed vol.

Kijk voor meer informatie op de website van Gucci.