Een goed Italiaans biertje drink je niet zomaar. Birra Moretti, met zijn kenmerkende smaak, hoort thuis aan een lange tafel, omringd door vrienden, familie en de geur van versbereide hapjes. In heel Italië komt dat moment vaak vroeg op de avond, tijdens de aperitivo: een glas bier, kleine gerechten om te delen, en bovenal het samenzijn. We delen graag wat inspiratie voor hapjes die perfect samengaan met de bieren van Moretti.
Birra Moretti L'Autentica
BirraMoretti L’Autentica is een kwaliteitsbier gebrouwen volgens Italiaanse traditie. Dat doen ze op vrijwel dezelfde manier zoals oprichter Luigi Moretti het in 1859 bedacht heeft. L’Autentica is de klassieke lager en heeft een bijzondere melange van hoogwaardige hopsoorten, die het bier zijn authentieke en kenmerkende geur en smaak geeft. BirraMoretti is het perfecte biertje om samen van te genieten aan tafel met vrienden en familie. Een tijdloze klassieker voor elk Italiaans moment.
Deze hapjes smaken heel goed bij
Birra Moretti L’Autentica
Aubergineballetjes met munt
Een verrassend vegetarisch recept voor gefrituurde balletjes op basis van aubergine met Parmezaanse kaas en munt. Een heerlijk warm aperitiefhapje wat je zelf eenvoudig thuis kunt maken.
Als je een Italiaanse aperitivo écht goed wil doen hoort daar mozzarella in carrozza bij: heerlijke krokant gefrituurde sandwiches met gesmolten mozzarella.
BirraMoretti Zero heeft dezelfde volle, karakteristieke smaak, maar dan zonder alcohol. Met hun revolutionaire brouwmethode zorgen ze ervoor dat de gist zijn optimale smaak geeft aan het bier, zonder vorming van alcohol. Dit zorgt voor een elegante smaak met hints van geel fruit en citrus. Het is dus ideaal bij lichte gerechten zoals antipasti, frisse salades of gegrilde vis. Moretti Zero is de perfecte keuze voor wie bewust wil genieten, zonder in te leveren op smaak.
Deze hapjes smaken heel goed bij
Birra Moretti Zero
Pugliese taralli
Taralli zijn knapperige, ringvormige koekjes uit Zuid-Italië, vaak op smaak gebracht met venkelzaad, peper of olijfolie. In het zuiden eten ze bijna altijd taralli bij het bier.