Terug naar overzicht

Inwoners van Rome repareren zélf de gaten in het wegdek

De wegen in Rome zijn er niet best aan toe. Zeg maar gerust: heel slecht. De barre wintermaanden hebben kraters in de straten geslagen. Maar liefst 80 procent van de wegen zou schade hebben. Volgens veel Romeinen is het wegdek er nog nooit zo slecht aan toe geweest als nu.

Inwoners van de Italiaanse hoofdstad hebben genoeg van de gatenkaas in de straten, schrijft de NOS. Velen hadden gehoopt op verbetering door twee jaar geleden Virginia Raggi als burgemeester te kiezen. Zij beloofde al die problemen op te lossen, maar dat is haar tot dusver niet gelukt.

Handje helpen
Op de Facebookpagina Tappami ontvangen inwoners Cristiano en Raffaele tips en donaties van particulieren in de vorm van geld of asfalt. ‘Rome heeft geen geld, dus proberen we de gemeente maar een handje te helpen.’

Er zijn dagen geweest waarop ze wel 88 gaten hebben staan dichten. Daarna vragen ze bestuurders van voorbijrijdende auto’s om het natte asfalt plat te drukken met hun wielen. En dat doen ze met alle plezier. ‘Twintig seconden werk. En het probleem is opgelost,’ zegt Raffaele nadat een tevreden autobestuurder weer over zijn natte asfalt heeft gereden. Hij hoopt dat de burgemeester van Tappami een gemeentelijk vrijwilligersproject maakt, maar hij heeft er nog niets over gehoord.

LEES OOK: dit eet je in Rome, en dit vooral niet

Lekke banden
Tot die tijd gaan de inwoners door met hun eigen project om zo het aantal lekke banden en valpartijen in hun stad terug te dringen.

Bron: NOS. Beeld: Liselotte van Leest