Terug naar overzicht

Het eerste huis van keizer Nero is nu open voor publiek

Domus Transitiora, het eerste huis van keizer Nero, is na een restauratie van tien jaar geopend voor het publiek. Neem een kijkje in deze bijzondere villa.

Domus Aurea is het weelderige paleis dat keizer Nero in Rome liet bouwen, nadat het grote vuur van 64 na Chr. een groot deel van de stad had verwoest. Maar voordat hij daarheen verhuisde, woonde hij in de zogenaamde Domus Transitoria, een bijzonder rijk versierde villa. Stenen muren werden bedekt met marmer, terwijl andere delen werden versierd met de mooiste fresco’s. Keizer Nero kreeg veel kritiek over de luxe staat van het gebouw. Een groot deel van het gebouw is tijdens de brand verloren gegaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

#rome#domus#domustransitoria #palatine

Een bericht gedeeld door Cristiana Vu (@cristiana_vu) op

Domus Transitoria werd gebouwd tussen 54 en 68 na Chr op de Palatijnse heuvel. Als bezoeker zie je de overblijfselen van de fresco’s; met behulp van virtual reality worden de lege plekken opgevuld.

Dit ticket heb je nodig
Als je de Domus Transitoria wilt bezoeken, moet je in bezit zijn van het super ticket. Hiermee krijg je toegang tot het Neronian Cryptoporticus, het Palatijns Museum, Aula Isiaca, het huis van Augustus, het huis van Livia, de tempel van Romulus, Santa Maria Antiqua en de Domus Transitoria. Je kunt de Domus Transitoria onder begeleiding in groepjes van (maximaal) 12 personen bezoeken.

LEES OOK: