Terug naar overzicht

Vanaf 2020 zijn al onze vakanties naar Italië klimaatneutraal

Reis volgend jaar met ons mee naar Italië. Niet alleen weten wij precies waar je moet zijn, vanaf 2020 zijn al onze vakanties ook klimaatneutraal.

Daarbij kiezen we bewust voor klimaatneutraal en niet voor CO2-neutraal. Klimaatneutraal reizen betekent dat we niet alleen de CO2-uitstoot compenseren, maar ook de zogenaamde equivalenten meerekenen, dus roet, stikstofuitstoot (onder de verzamelnaam nox) en condensstrepen die vliegtuigen in de lucht maken. Deze facetten maken de klimaatimpact op grote hoogte namelijk nog groter. We compenseren dus vlucht, autohuur en het verblijf in de accommodaties. Deze stap is een extra service die helemaal in deze tijd past.

Voorbeeld klimaatproject
Wij compenseren bijvoorbeeld door bij te dragen aan bosbehoud in Jacundá, Brazilie, door middel van duurzame houtkap, het planten van nieuwe bomen en de vervanging van hout als brandstof door biomassa. Verder zorgt het project voor een basisinfrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs voor bewoners van het gebied.

De leukste plekken in Italië
Als redactie kennen we de mooiste plekken in de Laars. Met vijftien jaar reiservaring, gepubliceerd in honderd edities van ons magazine, kunnen we met recht zeggen dat we goed weten waar je het beste vakantie viert in Italië. Wij zijn op de hoogte van de leukste plekken om lekker te eten, bijzonder te slapen en kennen de mooiste bezienswaardigheden. Graag delen we ons enthousiasme met andere Italië-liefhebbers. Bekijk ons volledige reisaanbod in Italië.

Wil je bijvoorbeeld naar…

LEES OOK: