Local in Rome: tips van blogger Natalie in de Eeuwige Stad
Terug naar overzicht
local in Rome

Blogger Natalie Kennedy verhuisde naar de Eeuwige Stad

Blogger Natalie Kennedy verhuisde zes jaar geleden voor een semester naar de Eeuwige Stad. Ze was nooit van plan langer dan een half jaar te blijven, maar kwam erachter dat Rome moeilijk te weerstaan is. Ze vond er haar grote liefde en is nooit meer weggegaan. Als local in Rome heeft zij de beste tips!

Fotografie: Liselotte van Leest

Onweerstaanbaar

‘Ik verhuisde naar Rome voor mijn master in food policy. Het was nooit mijn bedoeling om langer te blijven dan een semester, maar de stad bleek lastig te weerstaan. Ik was gecharmeerd van de kinderkopjes, werd aangetrokken door de cultuur en verleid door de keuken. En door de Ierse man die ik in Rome ontmoette en nu mijn man mag noemen.’

Arbeiderswijk

‘Mijn favoriete wijk in Rome is die waar ik in woon, Testaccio, een voormalige arbeiderswijk genesteld in een bocht van de Tiber. Ook al ligt ze op loopafstand van het Colosseum, Testaccio voelt niet platgelopen door toeristen. Je vindt er twintigste-eeuwse gebouwen in plaats van eeuwenoude palazzi. Het is een wijk die haar populariteit terugwint: het oude slachthuis is nu een museum voor moderne kunst en ligt naast de beroemde Nuovo Mercato di Testaccio, de slagader van dit gebied.’

Ook al ligt ze op loopafstand van het Colosseum, Testaccio voelt niet platgelopen door toeristen.

Roombotercroissant

‘In de ochtend ga ik altijd in een rechte lijn naar Pasticceria Barberini in de Via Marmorata. Het zaakje is onlangs gerestaureerd en serveert een heerlijke romige cappuccino aan de bar. Bestel er ook zeker een roombotercroissant bij.’

Foodlab

‘Mijn favoriete restaurant op dit moment is zonder twijfel Retrobottega. Dit is eerder een food lab dan een traditioneel restaurant, waar de chefs seizoensgebonden gerechten in de open keuken bereiden. Het menu verandert regelmatig en is op-en-top Italiaans met een vleugje gourmet. Denk aan: gegrilde inktvis met groene groenten en wild konijn. De smaken zijn ongekend!

local in Rome

Comfort food

‘Rome staat vooral bekend om haar traditionele vleesgerechten gemaakt van slachtafval zoals ossenstaart en darmen, maar mijn favoriete gerecht is een simpele, vegetarische pasta: cacio e pepe. Dit is gemaakt van pecorino (cacio in Romeins dialect) en versgemalen, zwarte peper (pepe). Het werd oorspronkelijk gemaakt door Romeinse herders en is wat mij betreft het ultieme comfor food.

Tempo al tempo

‘Het grootste verschil tussen mijn leven in Rome en mijn leven in Amerika, is het tempo van het leven. In Rome wordt verwacht dat je tijd maakt en geniet van het leven. In Amerika is er een constante druk om meer te werken, meer uit te geven en minder te slapen.’

In Rome wordt verwacht dat je tijd maakt en geniet van het leven

Sta even stil

‘Bezoek je Rome als toerist? Plan wat tijd vrij in je schema om helemaal niets te doen, en te nippen aan een glaasje wijn terwijl je de wereld aan je voorbij ziet gaan. ER is zo veel te doen in Rome dat het verleidelijk is om je dagen helemaal vol te proppen met bezoekjes aan allerlei bezienswaardigheden. Maar je geniet veel meer van de stad als je tijd maakt om haar te ervaren als een local.’

local in Rome

Autunno

‘De herfst is absoluut mijn lievelingsseizoen. De avonden zijn nog lang en de stad komt langzaamaan weer tot leven na de vakantie in augustus. Iedereen is relaxed, de zon schijnt nog, maar de koude nachten geven wat extra lucht.’

Ongeschreven regels

‘Op mijn blog heb ik een serie artikelen met de naam Unexpected Rome. Een ding dat ik absoluut niet had verwacht toen ik naar Rome verhuisde, waren de ongeschreven regels. Er zijn culturele regels – van hoe je in de rij moet staan tot hoe je je bord leeg eet – die je alleen begrijpt als je bent opgegroeid in Italië. Als een buitenstaander leer ik contant dingen “op de juiste manier doen”‘.

Rome

Terug

‘Zeg nooit nooit, maar na zes jaar is Rome mijn thuis geworden en denk ik niet dat ik terugkeer naar Amerika.’

Local in Rome

Wil je meer tips van Natalie? Neem dan een kijkje op haar vermakelijke blog anamericaninrome.com