Als het kan, gaat 75% van de Italiëliefhebbers dit jaar nog op vakantie
Terug naar overzicht

75% van de Italiëliefhebbers gaat dit jaar nog op vakantie

Ondanks de corona-maatregelen houdt de Nederlandse toerist hoop.

De corona-maatregelen in Europa vormen een zware klap voor het toerisme. Vooral Italië is hard getroffen. Maar nu zelfs daar strenge regels worden versoepeld, groeit bij veel Nederlanders het vertrouwen in een Italiaanse zomervakantie. Maar liefst driekwart van de lezers van het magazine De Smaak van Italië verwacht deze zomer ‘gewoon’ af te reizen – desnoods op eigen gelegenheid.

Onder Italiëliefhebbers hebben we begin mei een enquête gehouden over de vakantieplannen voor later dit jaar. Bijna 1.300 mensen hebben deze vakantie-enquête ingevuld.

Eenduidig zijn de respondenten in hun medeleven met de vele slachtoffers die het virus er maakte, want de liefde onder de Smaak-lezers voor Italië en de Italianen is groot. Gevraagd naar de gevolgen voor het toerisme, oppert zich een combinatie van zorg, toewijding en vertrouwen. Zo gaf van de geënquêteerden die hun reis hebben afgezegd, circa 50% gezondheidsrisico’s op als reden. De rest vertrouwt erop dat de vakantie, enkele aanpassingen daargelaten, dit jaar kan doorgaan.

De belangrijkste conclusies
Ruim 75% van de respondenten heeft een vakantie naar Italië gepland staan. 50% van hen boekte reeds een zomervakantie, 25% hoopte dit voorjaar te gaan en 25% heeft de hoop gevestigd op het najaar.

Opvallend: ruim 75% van de mensen die hebben geboekt, wil sowieso op vakantie gaan als dat weer mogelijk is.

Thuisblijvers
Van de ondervraagde lezers die hun vakantie naar Italië hebben geannuleerd, deed 50% dat vanwege gezondheidsrisico. 60% zag er van af omdat de faciliteiten, zoals hotels, bars en stranden deze zomer waarschijnlijk nog niet op orde zijn.

Populairste vakantieregio’s
Toscane en Puglia zijn veruit de populairste bestemmingen, maar ook de regio’s Umbrië, De Marken, de eilanden Sicilië en Sardinië doen het dit jaar goed onder de Nederlanders. Opvallend is dat 17% van de ondervraagde lezers aangeeft naar Lombardije te gaan, ondanks dat dit gebied zwaar getroffen is.

VERLANGEN NAAR VAKANTIE
Naar aanIeiding van de corona-crisis en de resultaten van de enquête staat het nieuwste magazine van De Smaak van Italië volledig in het teken van het verlangen naar vakantie.

Geen verzendkosten
Bestel het nieuwste magazine in onze webshop (nu zonder verzendkosten!) of koop ‘m in een winkel bij jou in de buurt.

LEES OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de laatste tips en nieuwtjes uit Italië? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Beeld: Sofie Delauw