Terug naar overzicht
expositie rome crazy

Ga je dit jaar naar Rome, bezoek de kleurrijke expositie Crazy

In hartje Rome is het hele jaar een bijzondere expositie te zien, Crazy. Curator Danilo Eccher liet zich inspireren door een van de meest invloedrijke psychiaters van Italië en dat leverde een heel kleurrijke tentoonstelling op. Zeker zien als je naar Rome gaat!

Chiostro del Bramante

Vlak bij het drukbezochte Piazza Navona vind je een bijzondere plek: het Chiostro del Bramante, een zestiende-eeuws klooster ontworpen door Donato Bramante. Al enkele jaren worden hier bijzondere moderne kunsttentoonstellingen gehouden. Tot en met januari 2023 vind je er Crazy – La follia nell’arte contemporenea, een tentoonstelling over de grens tussen gekte, creativiteit en genialiteit.

expositie rome crazy

21 internationale kunstenaars

Curator Danilo Eccher liet zich bij het samenstellen van de tentoonstelling inspireren door een van de meest invloedrijke psychiaters van Italië: Eugenio Borgna, die in het boek La follia che è anche in noi (de gekte zit ook in ons) schreef. Eccher nodigde 21 internationale kunstenaars uit die vrij spel kregen; aangemoedigd om een werk te creëren waarbij het credo ‘hoe gekker, hoe beter’ centraal stond. Het resultaat is een charmante, georganiseerde chaos vol kleur, humor, verrassing en creativiteit. Oftewel: een ode aan de verbeelding.

Toegang vanaf € 15, chiostrodelbramante.it

expositie rome crazy
BEKIJK OOK: