Dit Italiaanse eiland betaalt de helft van je vliegticket plus deel hotelkosten
Terug naar overzicht
Sicilie

Dit Italiaanse eiland betaalt een deel van je vliegticket plus hotelkosten

Het wordt nu wel heel aantrekkelijk om een vakantie naar Sicilië te boeken zodra reizen weer is toegestaan. Het zonnige eiland wil namelijk de helft van je vliegticket betalen plus een deel van je hotelovernachting.

De regionale overheid heeft toegezegd dat ze de helft van de prijs van de vliegtickets voor reizigers betaalt, en één op de drie hotelovernachtingen voor de totale duur van het verblijf. Bovendien krijgen toeristen vouchers voor culturele activiteiten, die beschikbaar zullen zijn via de officiële website voor toeristen zodra de grenzen weer open zijn. Voor deze actie is een budget van € 50 miljoen vrijgemaakt, meldt The Times.

Veilig reizen
Sicilië heeft al meer dan € 1 miljard aan inkomsten uit toerisme verloren sinds het op 10 maart de grenzen voor toeristen sloot. Met het nieuwe programma hoopt het eiland een deel van dat geld terug te verdienen zodra het weer veilig is om te reizen.

Versoepelde maatregelen
Italië gaat fase twee van de lockdown, met regels die vanaf 4 mei worden versoepeld. Zo mogen restaurants en koffiebars vanaf 1 juni hun deuren weer openen. Wanneer toeristen weer welkom zijn, is nog niet duidelijk.

VERLANGEN NAAR VAKANTIE
Het nieuwste magazine van De Smaak van Italië staat volledig in het teken van het verlangen naar vakantie. Bestel het magazine in onze webshop (nu zonder verzendkosten!) of koop ‘m in een winkel bij jou in de buurt.

 

LEES OOK:

Bron: Lonely Planet