Terug naar overzicht

8 dingen om op te letten in de nieuwe Starbucks in Milaan

In Milaan vind je de derde Starbucks Reserve Roastery ter wereld. Hoewel er al twee andere vestigingen van de Reserve Roastery zijn, is dit de eerste vestiging waar je het hele koffieproces van begin tot eind kunt volgen. Het voormalige postkantoor maakt een levendige indruk door de koperen leidingen, veranderende lichten en het marmer. Maar wat is er zo bijzonder en waar moet je op letten?

1.Niet te vergelijken met een normale Starbucks
Een Roastery is totaal niet te vergelijken met een ‘gewoon’ filiaal van Starbucks. Het is qua oppervlakte vele malen groter en naast koffie kun je er ook terecht voor vers brood, een goed ontbijt en een uitgebreide lunch. In de nieuwe vestiging in Milaan is zelfs een cocktailbar en een ijssalon te vinden. Het is het eerste filiaal waar de klanten volledig om de felgroene Scolari brander heen kunnen lopen.

2. The dancing lady
The 'dancing lady'
In het midden van de nieuwe Reserve Roastery staat ‘The dancing lady’, een 7 meter hoge bronzen kast. Hier kan je een zeldzame glimp opvangen van de ontgassingsfase van het rooster proces.

3. Technische snufjes
Bij de ingang staat het verhaal van Starbucks gegraveerd in de muur. Pak je mobiel erbij en bekijk de muur met behulp van Augmented Reality (AR). Wanneer je je telefoon op de muur richt, verschijnt er extra informatie over koffie en de geschiedenis van het bedrijf.

4. Klassiek marmer

Starbucks reverse roastery Milaan
De marmeren werkbladen zijn overal te vinden in Milaan, dus ook hier bij Starbucks. Alle bars in de Roastery zijn gemaakt van marmer. Bijzonder is dat ze allemaal gesneden zijn uit hetzelfde 30-tons blok van Calacatta Macchia Vecchia-marmer uit een Toscaanse steengroeve.

5. Prachtige handgemaakte vloer en hypermodern plafond
The floor Starbucks
Vergeet ook vooral niet om naar beneden te kijken. De marmeren vloer is versierd met mozaïek en is handgemaakt in de traditionele Palladiaanse stijl. In tegenstelling tot de vloer, is het plafond digitaal ontworpen, zo is er een combinatie van geschiedenis en toekomst te zien in de inrichting.

6. Cocktailbar Arriviamo
Met de wenteltrap kom je bij de chique Arriviamo Bar. Geïnspireerd op de Italiaanse aperitivo worden hier op de vroege avond cocktails gecombineerd met kleine hapjes. Er zijn meer dan honderd cocktails te bestellen, naast nieuwe creaties kan je hier ook gewoon terecht voor een Aperol spritz.

7. Fire and Ice
Fire & Ice Starbucks
Aan het einde van de hoofdbar op de begane grond vind je ‘Fire and Ice’. Hier kan je handgemaakt ijs bestellen dat ter plekke in stikstof wordt bereid door één van de barista’s.

8. Brood uit de houtoven
Ook voor een heerlijk vers broodje kan je terecht bij dit filiaal. In de Princi-bakkerij wordt het brood gebakken in een handgemaakte houtgestookte oven.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Bron: archielovers