5 heerlijke terrassen in Italië voor een cappuccino of spritz
Terug naar overzicht
apericena

5 fijne terrassen in Italië

Fijne terrassen zijn niet lastig te vinden in Italië. En dat komt mooi uit, want als er iets is wat we graag doen tijdens een ontspannen vakantie, dan is het wel uitgebreid neerstrijken op een zonnige of mooie plek. Dit is een greep uit onze favoriete Italiaanse terrassen voor een cappuccino of een spritz (en wat hapjes natuurlijk).

Deze bar is gevestigd op een van de beste plekken in Milaan: boven de Galleria Vittorio Emanuele en met uitzicht op de Duomo – vandaar de naam Duomo 21. Een avondje cocktails drinken tussen de goedgeklede locals is niet goedkoop, maar dan zit je wel eerste rang op een van de mooiste plekken van Milaan.

Op een uur rijden van Rome vind je dit heerlijke landgoed, La Posta Vecchia. Hoogtepunt is het terras, waar je direct aan zee zit. Maak vooral ook even een after dinner-wandeling door de omliggende tuin, die er tot in de puntjes verzorgd bijligt.

Ze staat bij velen op de bucketlist: Grotta Palazzese in Polignano a Mare. Hoewel wat aan de prijzige kant is dit wel een geweldige plek om eens in je leven te gaan zitten voor een goed glas wijn. Vooral in de avond is het hier goed toeven, als de grot magisch wordt verlicht.

Op het terras van Castello di Velona heb je geweldig uitzicht over de wijngaarden van Montalcino en drink je de lekkerste lokale wijnen. Het oranje namiddaglicht maakt het leven nog nét even mooier.

Koffie drinken en mensen kijken doe je misschien wel het beste in Triëst en dan in het bijzonder bij Caffè degli Specchi. Aanrader voor wie de stad in het noorden van Italië bezoekt!
Meer over deze prachtige stad lees je nu in De Smaak van Italië!