Terug naar overzicht

11 leuke en handige apps voor je vakantie naar Italië

Ga je op vakantie naar Italië? Dan gaat je smartphone zeker mee. Deze 11 apps zijn leuk, handig en behulpzaam voor op reis.

1.Packpoint

Als je je koffer inpakt, is de vakantie al half begonnen. Maar niets is vervelender dan erachter komen dat je iets vergeten bent of dat je veel te warme kleding bij je hebt. PackPoint helpt je met inpakken op basis van de reisduur, het weer op je bestemming en de geplande activiteiten.

Maak je een citytrip naar Rome, Florence of Milaan en kun je pas later inchecken? Hier drop je tijdelijk je bagage.

2. Maps.me of Google Maps

Dankzij de offline kaarten van Maps.me verdwaal je nooit meer. Alle kaarten ter wereld download je via deze app en zijn vervolgens offline beschikbaar. Wist je trouwens dat Google Maps ook een offline kaarten-functie heeft. Je selecteert het gebied waar je naartoe gaat, download de kaart en die blijft gedurende een maand offline beschikbaar.

3. Rechten als reiziger

Ooit gestrand op een vliegveld na een lekkere vakantie of juist daarvóór? Als je aan het reizen bent kunnen er altijd dingen gebeuren die vervelend zijn. De Europese Unie heeft een app ontwikkeld die reizigers informeert over de rechten die zij hebben als iets gebeurd in het buitenland.

4. Polarsteps

Leuk voor het thuisfront: Polarsteps. Deze app maakt automatisch een reislogboek aan (op een kaart) en laat zien waar je geweest bent. Door afbeeldingen en tekst toe te voegen per locatie, zien vrienden en familie wat je aan het doen bent

5. Google Translate

Zelfs de meest doorgewinterde reiziger loopt weleens tegen een taalbarrière op. Google Translate biedt op dat soort momenten uitkomst. Ook al zitten er krom vertaalde zinnen tussen, in de basis begrijpt de ander dan meestal wel wat je bedoelt. Deze zinnen zijn trouwens best handig om te kennen als je naar Italië afreist.

6. Google Lens

Waar je in Google Translate zelf in moet typen wat je wilt vertalen, hoef je met de app Google Lens alleen je camera op een tekst te richten.

7. De Smaak van Italië

Het nieuwste magazine van De Smaak op je tablet of smartphone lezen? Dat is een van de voordelen van onze abonnees! Zo werkt het als je De Smaak van Italië digitaal wilt lezen op je vakantie-adres.

8. With locals

Natuurlijk vind je tientallen tips voor je Italiaanse vakantie op onze website, ontdek bijvoorbeeld Rome met een local. Hoe leuk is het om écht met een Italiaan(se) op pad te gaan in zijn/haar woonplaats. De app WithLocals biedt zo’n 1200 tours en activiteiten met locals. Geef aan waar je heen wilt, hoe je gezelschap is samengesteld en of je interesse hebt in kunst kijken, kookles, de highlights of juist de onbekende bezienswaardigheden. Ook de prijsrange stel je in.

9. Rome2Rio

Wil je verder reizen dan Italië? Pak ‘m beet: vanuit Rome naar Rio de Janeiro? Vul je vertrekadres en aankomstadres in en Rome2Rio toont snel de volledige route. Welke bus of trein je moet nemen, hoe laat, hoever je moet lopen. Ook de vluchten en autoroutes worden vermeld. Plus de kosten. De app omvat 160 landen, dus je komt een eind.

10. Around Me

Ben je op zoek naar een pinautomaat, bar, benzinestation, ziekenhuis, drogist, supermarkt, parkeerplaats of wat dan ook? Around Me vindt het voor je.

app-smartphone

11. Reizen met Smaak

Wist je dat je een vakantie naar Italië ook bij ons kunt boeken? Bekijk ons reisaanbod. Na een boeking, krijg je (op basis van je reserveringsnummer) het boekingsformulier en reisinformatie overzichtelijk bij elkaar in de app.

LEES OOK: