Terug naar overzicht
Napels stad_Sofie Delauw

Vjèze Fur gaat voor BNNVARA op culinaire reis door Italië

Voor het tv-programma 3 op Reis gaat Freddy Tratlehner, beter bekend als Vjèze Fur uit De Jeugd van Tegenwoordig, kookgek en kookboekenschrijver op culinaire reis door Italië. Freddy neemt je mee en laat je kennis maken met vele Italiaanse gerechten en culinaire tradities.

Vanaf zondag 22 januari is het tv-programma te zien om 19.45 uur op NPO 3 voor BNNVARA 7 weken lang. Freddy laat je onder andere culinair Napels, de Eolische Eilanden en de regio’s Basilicata en Calabrië zien. Havenstad Napels ontdekt Freddy in de eerste aflevering aankomende zondag.

Van Basilicata tot aan Sicilië

Een culinaire reis stond al een tijdje op Freddy’s to- do list. Hij wilde Italië op een andere manier leren kennen. ‘De enige echte manier om Italië te leren kennen is om je er doorheen te eten’, aldus Freddy. In korte tijd neemt Freddy je mee van Basilicata tot aan Sicilië. Wat zit er in een gefrituurde pizza? En wat is typerend voor de cucina povera? Vanuit Napels reist Freddy door naar het platteland van BasilicataVan Basilicata naar regio Calabrië, helemaal in de punt van de laars. In het dorpje Spilinga proeft Freddy dé lokale specialiteit nduja. In het uiterste zuiden van het Italiaanse vasteland gaat Freddy met de trein óp de boot naar Sicilië.

Napolitaanse klassiekers

In ons nieuwe magazine nemen we je mee naar Chiaia, een van de chicste wijken van Napels. Hier vullen merken als Armani en Prada de etalages, zijn mensen piekfijn gekleed en vind je bovendien de hipste culinaire adresjes – mét Napolitaanse klassiekers op de kaart. Gids Iris de Brouwer neemt ons mee in en rondom de straat Vico Belledonne a Chiaia. Bestel het magazine