Terug naar overzicht

Reis naar Italië vanuit huis: volg deze gratis webinars

Update: deze webinars zijn geweest.

Reizen naar Italië is helaas nog niet mogelijk, toch nemen wij je vast mee naar Italië in ons magazine en op de website. Ook via deze webinars haal je Italië in huis.

Zo organiseert onze reispartner Style in Travel de komende maanden diverse culturele en culinaire lezingen. Zo leer je meer over het werk van Leonardo da Vinci, de regio Lombardije of de geheimen van de Italiaanse keuken. In maart en april zijn er de volgende 3 webinars.

1. Leonardo da Vinci & Lombardije

Woensdag 31 maart om 10.30 uur

Leonardo Da Vinci: wonderkind en designer van het eerste uur. Kunsthistoricus Marjolijn van Delft neemt je mee naar Milaan, de stad van het design. Maak kennis met deze bijzondere stad, waarin Leonardo da Vinci als ‘designer’ de hoofdrol speelt.

Onbekend Lombardije en de parels van Noord Italië
Vervolgens vertelt Italiëkenner Henriëtte Korthals Altes je meer over het onbekende Lombardije met mooie stadjes als Ferrare en Cremona. Henriëtte Korthals Altes is de oprichter van Fundadore Travels. Zij heeft in Italië gewoond en is een groot Italiëliefhebber. Met haar kennis van het land, de taal en cultuur ligt haar focus op ‘het andere Italië’: geen massatoerisme, maar juist authentieke locaties.

2. Kunstgeschiedenis, onbekend Toscane & Latium

Woensdag 7 april om 10.30 uur

Drs. Ria Ophof geeft je in grote lijnen een overzicht van hoe de beeldhouwkunst, de architectuur en de schilderkunst zich vanaf de tijd van de Grieken, de Romeinen, de Middeleeuwen, de Renaissance tot de Barok hebben ontwikkeld.

Onbekend Toscane en Latium
Vervolgens vertelt Italiëkenner Henriëtte Korthals Altes over het onbekende Toscane en maak je kennis met het onontdekte Latium, van de Etruskenstreek rond Tarquinia tot de heuvels en wijnstadjes ten zuiden van Rome.

3. Ontdek de geheime van de Italiaanse keuken

Woensdag 21 april om 19.30 uur

Remco Borsato neemt je mee op culinair avontuur door Italië. Hij laat jekennismaken met de lokale producenten en hun producten en deelt de culinaire geheimen van Italië. Vervolgens introduceert vinoloog Ellen Dekkers je in de wereld van de Italiaanse wijnen.

Remco Borsato groeide op in de buurt van het Gardameer in Italië. Italië en Italiaans koken zit dus in de genen van deze gepassioneerde kok. In Noord-Holland is hij, samen met zijn vrouw Ylenia, de organisator van de Italiaanse zomeravonden ‘Het Tuindiner’.
Ellen Dekkers is vinoloog en wijnschrijfster en begeleidt jaarlijks meerdere reizen voor Cazebonne, specialist in wijn- en culinaire reizen.

BEKIJK OOK: