Alle lezersreizen

Prachtige rondreis onontdekt Puglia

10 dagen vanaf € 579 p.p.

Een prachtige 10- of 13- daagse rondreis in onontdekt Puglia. Puglia is de laatste jaren erg populair als vakantiebestemming. Voornamelijk de Valle d’Itria met beroemde plaatsjes zoals Alberobello, Monopoli en Polignano a Mare.

Een stuk minder toeristisch zijn het zuiden en de westkust van Puglia. Het is een stukje Griekenland in Italië. Deze 10 of 13 daagse rondreis start in het uiterste zuidelijke puntje van de hak, bij het mooie stadje Santa Maria de Leuca. Mooie basiliek, giga vuurtoren, gezellige terrasjes en grotten die je vanuit zee kunt bezoeken. Voor de kust komt ook de Adriatische en Ionische zee bijelkaar. Je ziet het ook echt waar ze bij elkaar komen door de twee verschillende kleuren blauw in het zeewater.

Daarna naar één van mijn favoriete stadjes aan de westkust, het leuke badplaatsje Porto Cesareo. Je vind hier prachtige baaien en stranden. Het zand is zo fijn en het water zo intens blauw, dat dit deel van de kust ook wel ‘de Malediven van de Salento’ wordt genoemd. Vanuit hier kun je ook de prachtige Barokstad Lecce bezoeken.

Als laatste verblijf je bij Avetrana in een prachtige masseria, op 10 minuten van het populaire strand van Punto Prosciuto en het natuurgebied Salina dei Monaci, waar je flamingo’s kunt spotten. Je hebt echt wat te vertellen wanneer je thuiskomt van deze reis.

Dag

Voor meer informatie en boeken, klik hieronder: