Terug naar overzicht

20 mei 2017: Nacht van Rome

De Nacht van Rome is een interactieve  avond  over  de  Eeuwige  Stad  met  debat, speeches en een cultureel programma voor een breed publiek. Jonge academici, opiniemakers, politici en  cultuurdragers worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen op Rome in al haar glorie. Na het succes van de eerste editie wordt dit jaar de Nacht van Rome – Stad van 7 zonden georganiseerd.

Tijdens  deze  tweede  Nacht van Rome worden de  duistere  kanten  van de Eeuwige Stad belicht: hoogmoed, hebzucht, lust, jaloezie, vraatzucht, woede en luiheid… Geen van  deze  zeven  zonden is Rome vreemd.  Tussen de zeven heuvels van de stad proppen massa’s toeristen zich vol met  overdadige  borden carbonara, cannelloni en cornetti con crema. Hebzuchtige  maffiosi  wedijveren er al eeuwenlang  met wellustige  kardinalen, en  luie schilders, hoogmoedige dichters en ijdele politici vonden er steeds weer een podium. Het lijkt alsof la dolce vita en het dolce far niente per definitie zondig zijn, maar is dat wel zo? Zijn Rome en de zonden onlosmakelijk met elkaar verbonden?

Gedurende de avond worden de niet-aflatende aantrekkingskracht van het Romeinse, zondige leven ontrafeld én dwalen we door de duistere steegjes van de stad op zoek naar nog een sprankje deugdzaamheid.

De Nacht van Rome wordt georganiseerd  door de Ambassadeurs van het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR),  Nederlands oudste en grootste wetenschappelijk instituut in het buitenland. Kaarten zijn nu te koop via nachtvanrome.nl