Terug naar overzicht
courgette frittata

Courgettefrittata, zo maak je deze klassieker met een upgrade

De populaire klassieker krijgt een make-over. Boerenkool en twee verschillende kazen maken van een eenvoudige frittata een gedenkwaardig gerecht.

Het recept voor deze vegetarische lasagne uit One Pan Perfect van Donna Hay vind je hieronder.
Bestel het kookboek heel eenvoudig:

PROBEER OOK:

Details

  • Servings: 6

Ingredients

  • 850 g (ongeveer 7) courgettes, met een juliennesnijder in slierten gesneden
  • 28 g muntblaadjes, fijngesneden
  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • zwarte peper, gekneusd
  • 720 g verse ricotta
  • 6 eieren
  • 60 g parmezaan, fijngeraspt
  • 125 ml melk
  • 1 el fijngeraspte citroenschil
  • 100 g boerenkoolblad, fijngesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • prosciutto en rucola, voor erbij

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2Schep in een kom de courgette, munt, olie en peper door elkaar. Bewaar een kwart van het mengsel en zet weg. Om er zeker van te zijn dat je courgette knapperig blijft, voeg je geen zout aan het mengsel toe.
  • 3Roer in een andere kom de rest van het courgettemengsel door de ricotta, eieren, parmezaan, melk, citroenschil, boerenkool, lente-uitjes, zout en peper.
  • 4Schep het ricottamengsel in een ovenschaal van 20 x 25 cm en leg het achtergehouden deel van de courgette langs de rand van de schaal. Bak 40-45 minuten of tot de frittata gaar is.
  • 5Dien warm op, met prosciutto en rucola.