Terug naar overzicht

Frittata: een lekkere omelet met zwarte peper en courgette

 In 1950 verscheen de eerste uitgave van De Zilveren Lepel en inmiddels is het een standaard werk over de Italiaanse keuken.

Hier delen we het recept voor een frittata met courgette. Je kunt ook andere groenten in de frittata doen, zoals asperges, spinazie, uien en aardappelen, en naar keuze ook ham en kaas. Reken minstens twee eieren per persoon voor een frittata als hoofdgerecht.

Dit recept komt uit De Zilveren Lepel – Classic.

Bestel De Zilveren Lepel Classic

Krijg De Zilveren Lepel Classic cadeau bij een abonnement

Bekijk de aanbieding

De Zilveren Lepel – Classic: € 49,99 Uitgeverij Spectrum

Details

Ingredients

  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 300 g courgettes, in dunne schijfjes
  • 8 eieren
  • zout en versgemalen zwarte peper

Preparation

  • 1Verhit de olie en de helft van de boter in een koekenpan. Bak hierin de courgettes 10 minuten onder af en toe omscheppen. Bestrooi ze met wat zout en peper. Neem de pan van het vuur.
  • 2Roer de eieren los met een snufje zout en schep de courgettes erdoor. Verhit de rest van de boter in een koekenpan, schenk het eimengsel erin en bak de frittata tot hij aan de onderkant gelijkmatig gaar en bruin is.
  • 3Keer de frittata en bak hem tot ook de andere kant goudbruin en net gaar is. Serveer deze frittata warm of koud.