Terug naar overzicht
Vignanotica

3x de mooiste stranden van schiereiland Gargano (Puglia)

Veel van de mooie baaien van Gargano, zoals de schitterende Baia delle Zagare, zijn alleen toegankelijk tegen vrij hoge entreeprijzen. Deze drie stranden, nabij Mattinata, zijn wel vrij te bezoeken. 

1. Vignanotica

Misschien wel het mooiste publieke strand van de omgeving is Vignanotica. Op het witte strand omgeven door imposante krijtrotsen en een prachtige zee waan je je hier in het paradijs. Er zijn twee eettentjes en diverse faciliteiten, als een kleedruimte, toiletten en stoelenverhuur. 

2. Cala della pergola

In dit piepkleine, wonderschone baaitje wordt veel gezwommen en gesnorkeld. Vooral in de ochtend is dit een fijne plek om even een boekje te lezen of wakker te worden van de zeewind. Het kleine strand is echter niet erg geschikt voor mensen die een hele dag willen zonnebaden; door de hoge rotsen eromheen heb je veel schaduw. Bovendien zijn er geen toiletten, kleedruimtes of een bar. 

3. Punta Rossa

Nog een juweeltje is Punta Rossa, omgeven door goudkleurige kliffen. Deze baai is niet helemaal gratis, maar de prijzen zijn miniem ( € 1,50 per persoon of € 5 per auto, inclusief parkeerkosten). Je kunt er zelf je handdoek uitslaan of een bedje huren, eveneens tegen een redelijke prijs. Het strand is voorzien een barretje en gratis douches en toiletten.

Meer tips in Gargano
Wil je meer zien dan alleen de prachtige stranden? Dan hebben we deze 8 tips in Gargano, het paradijselijke groene schiereiland in Puglia

LEES OOK: