Blog 'Girl in Florence' winnaar in Lonely Planets Best in Travel 2021
Terug naar overzicht

Blog ‘Girl in Florence’ winnaar in Lonely Planets Best in Travel 2021

Elk jaar kijken we reikhalzend uit naar het lijstje dat Lonely Planet selecteert met de ‘beste’ plekken om naartoe te reizen. Dit jaar moest het bekende reismedium de awards opnieuw uitvinden. De blog Girl in Florence wint in de categorie ‘gemeenschap’.

De Best in Travel 2021-awards van Lonely Planet hebben dit jaar geen landen en steden als winnaars. In plaats daarvan zijn er mensen en plekken gekozen die ‘duurzaamheid’, ‘gemeenschap’ en ‘diversiteit’ hoog in het vaandel hebben staan en daarmee een verantwoorde manier van reizen vertegenwoordigen.

Italië: wandelroute en blog
Op de lijst van 2021 staan twee Italiaanse winnaars. In de categorie ‘duurzaamheid’ prijkt Italië bovenaan met een indrukwekkende wandelroute. Deze langzame manier van reizen blijft onverminderd populair. Ook in de categorie ‘gemeenschap’ heeft Italië een winnaar, namelijk de blog Girl in Florence.

Girl in Florence
Op haar blog laat Georgette Jupe door het oog van lokale kunstenaars, ambachtslieden en expats een andere kant van de Toscaanse hoofdstad zien.

Op haar duimpje
De Amerikaanse Georgette zou in 2005 in Londen politicologie gaan studeren. Toen de lessen werden afgezegd, ging ze met tegenzin naar de stad van haar tweede keuze, Florence. Vijftien jaar, een man, een huis en hond later kent ze Florence op haar duimpje en deelt ze al haar kennis, tips en mooie verhalen op haar blog.

Andere manier van reizen
‘Ik wil de mensen die ik ontmoet en hun verhalen delen met anderen’, aldus Georgette. ‘Als je in het hoogseizoen naar Florence komt, is het natuurlijk geweldig. Maar je bent ook moe van alle indrukken en de vele mensen. Dan kun je lang niet alles in je opnemen. Ik wil mensen simpelweg laten zien dat er een andere manier van reizen is. Er is een diepere laag.’

 

 

 
 

 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Georgette Jupe (@girlinflorence)

 

 

 
 

 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Georgette Jupe (@girlinflorence)

BEKIJK OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Bron: Lonely Planet.